StOr: Nye studenter, nye venner

0

Hjertelig velkommen til Universitetet i Stavanger! Dere som er helt nye i år vil for første gang møte en høyere utdanningsinstitusjon og livet som student. Det er en fase av livet dere kommer til å se tilbake på med glede.

Deres første møte med studentlivet vil være gjennom Fadderfestivalen. Fadderfestivalen er en utrolig viktig sosialiseringsarena, og her vil dere møte mange andre nye studenter som dere kanskje skal gå i klasse med, spille fotball med eller bare kommer til å ha mye med å gjøre i løpet av studietiden. Etter Fadderfestivalen er det lurt å finne gode rutiner på lesing og andre former for studieteknikk der det trengs. Mange kjører skippertaksmetoden og klarer seg helt greit med det, men det er en veldig krevende øvelse å utsette seg selv for både faglig og mentalt. Selv har jeg prøvd både skippertak og rutinemessig lesing og vil på det sterkeste anbefale det siste. Rutinemessig lesing gjør eksamensperioden mye roligere og man kan bruke tid på å terpe detaljer istedenfor å ta igjen alt det tapte gjennom et helt semester på bare et par uker. Det viktigste er uansett at du finner en teknikk som passer best for deg!

Selv begynte jeg å studere på UiS ved en ren tilfeldighet. Jeg stod på stand i fadderteltet for Liberale Studenter for å verve nye medlemmer. Jeg var ikke student, men deltidsansatt i Venstre. På standen ved siden av stod International Student Union Stavanger (ISU), og jeg kom raskt i prat med dem, siden jeg selv hadde vært utvekslingsstudent da jeg tok bachelorgraden min i statsvitenskap ved Universitetet i Agder. Det endte med at jeg hang med på fadderopplegget til ISU på mandagen og hadde det, mildt sagt, jævlig gøy. Så jeg bestemte meg for å sjekke om det var noen ledige studieplasser på resttorget, og da onsdagen kom var jeg registrert som student i engelsk årsstudium. Samme dag tok jeg kontakt med fadderstyret og sa at jeg hadde meldt meg opp på et studie, de fant raskt riktig faddergruppe til meg og her ble jeg fort kjent med medstudenter.

«Noen har kanskje litt vanskeligere for å ta kontakt med nye mennesker enn andre, og derfor håper jeg at dere ser hverandre og inkluderer hverandre slik at alle husker både fadderfestivalen og studietiden som en fantastisk opplevelse»

Som ny student måtte jeg gå ut av komfortsonen for å bli kjent med medstudenter og andre nye mennesker. Men det var egentlig ikke noe problem, fordi terskelen for å bli kjent med nye mennesker under fadderfestivalen er veldig lav. Du er nemlig ikke alene om å være ny, alle er jo i samme situasjon som deg og ønsker å bli kjent med nye mennesker i løpet av uken. Noen har kanskje litt vanskeligere for å ta kontakt med nye mennesker enn andre, og derfor håper jeg at dere ser hverandre og inkluderer hverandre slik at alle husker både fadderfestivalen og studietiden som en fantastisk opplevelse.

StOr fungerer som paraplyorganisasjon for alle linjeforeninger og studentorganisasjoner ved UiS, og alle som studerer ved UiS er automatisk medlem av StOr. Dette gir deg blant annet muligheten til å drive med idrett, politikk, være frivillig i et studentersamfunn eller kanskje til og med drive med innovasjon og «networking». Mulighetene er mange og vi er her for at du skal få mest mulig ut av tiden din som student.

Jeg vil på det sterkeste anbefale hver og én av dere å engasjere dere. Det er helt normalt å føle seg litt ensom til tider, det har jeg selv også gjort. Ved å engasjere deg vil du møte studenter med samme interesser. Kanskje du heier på samme fotballag som noen, spiller samme dataspill som en annen og støtter samme politiske parti som en tredje. Du vil få et nettverk av venner, sannsynligvis bli mindre ensom og få en sterkere tilhørighetsfølelse til miljøet og universitetet du nå er en del av.

Nyt tiden som student, engasjer deg og gjør universitetet til ditt eget!

Magne Bartlett, StOR-spalten.«StOr har ordet» er en spalte der leder for Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr), Magne Bartlett, og nestelederne Victoria Walberg og Jørgen Sjøberg forteller hva de har på hjertet. Denne gangen er det Magne som har delt sine tanker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.