StOr-leder innstilt til nasjonalt lederverv

35
INTERNASJONAL: Nåværende StOr-leder Joachim Børlie innstilles som internasjonal ansavrlig i NSO. (Foto: Philip Bergset/Arkiv)

Valgkomiteen i NSO offentliggjorde sine innstillinger for valget i landsmøtet. StOr-leder Joachim Børlie er innstilt som internasjonalt ansvarlig. 

Oppdatert 18.04/20: Joachim Børlie ble valgt til internasjonalt ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon. Det ble klart under NSOs ekstraordinære landsmøte i dag, 18. april. Valget ble foretatt heldigitalt, det samme gjorde valgkunngjøringen.

Nåværende leder av studentparlamentet ved UiB, Andreas Trohjell, er valgt til ny leder av NSO. I tillegg til Børlie, får Trohjell med følgende i arbeidsutvalget:

Nestleder: Felipe F. Garcia
Alder: 24 år
Studert ved NTNU – Norges tekniske-naturvitenskapelige universitet i Trondheim og nestleder av NSO, kommer fra Bergen

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Annbjørg Pasteur Stø
Alder: 25 år
Studerer ved NTNU – Norges tekniske-naturvitenskapelige universitet i Trondheim, kommer fra Gudbrandsdalen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Julie Størholdt Iversen
Alder: 25 år
Studert ved OsloMet – Storbyuniversitetet og arbeidsutvalgsmedlem i NSO, kommer fra Halden

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig: Jonas Økland
Alder: 21 år
Studerer ved Handelshøyskolen BI i Oslo, kommer fra Bømlo

Innstilt 6. april

Norsk studentorganisasjon har kalt inn til ekstraordinært landsmøte 18. april. Det for å velge nytt sentralstyre, arbeidsutvalg og kontrollkomité. Børlie annonserte at han stilte til nasjonalt valg i februar og fikk beskjeden mandag.

– Det var gøyere med innstillingen enn bursdagen, sier lederen som fylte 26 7. april.

Valgkomiteen innstilte enstemmig Børlie til vervet og sa følgende om valget de tok.

– Joachim har god forståelse for organisasjonsarbeidet i NSO. Han har satt seg godt inn i rollen som medlem i arbeidsutvalget. Han har fra tidligere erfaringer med det internasjonale arbeidet i NSO og forstår ansvaret dette innebærer. Joachim er fremtidsrettet,  med nye tanker rundt rollen som internasjonalt ansvarlig i arbeidsutvalget. Han fremstår tillitsvekkende og med et godt humør. Valgkomiteen mener Joachim vil kunne bidra til et godt arbeidsmiljø på kontoret, spesielt i hektiske og krevende perioder.

Børlie selv sier det betyr mye å få tillit fra valgkomiteen, og at det vil bli noen spennende dager fremover.

– Ingenting er avgjort, så vi får se 18. april. Det er delegatene som bestemmer.

Brenner for studentsaker

Børlie har vært engasjert ved UiS i flere år, og har de to siste årene jobbet i studentorganisasjonen StOr på fulltid. Om det skulle bli et år på nasjonalt nivå, er det mye nyttig han vil ta med seg fra Stavanger.

– Det har vært en ære å få jobbe for studenter og for studentenes saker. Jeg tar også med meg mye lærdom, spesielt etter to år på fulltid i StOr. Det har vært stor variasjon i sakene jeg har fått ta tak i, både nasjonale og internasjonale.

Han tar også med seg erfaring fra andre verv, blant annet emnetillitsvalgt på masterstudiene. Det kommer godt med i rollen som internasjonal ansvarlig.

– Motivasjonen har hele tiden vært å få lov til å jobbe for studentene, og å få den tilliten. Samtidig skjer det mye spennende på det internasjonale feltet nå. Blant annet en stortingsmelding om studentmobilitet. Det er viktig å sikre inn og utveksling som kvalitetselementer i undervisning.

Skal levere masteroppgaven

Børlie har i to år hatt permisjon fra studiene på UiS, der han tar en master i historiedidaktikk. Og selv om det skulle bli et år i NSO, er Børlie fast bestemt på å fullføre graden.

–Jada! Ambisjonen er at den oppgaven skal leveres. Det blir forhåpentligvis ikke til neste år, men den skal inn ja, avslutter StOr-lederen.

I tillegg til Børlie stiller også tidligere leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Østfold, Fahad Said, samt leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Volda, Trym Nikolas Rimmen til valg om stillingen.

NSOs landsmøte skulle avholdes 17.-19. april, men er avlyst som følge av korona-krisen. For å sikre at organisasjonen er operativ når denne valgperioden er over 1. juli, avholdes det et digitalt ekstraordinært landsmøte. Stavanger har 8 av totalt 181 delegater “tilstede” på det ekstraordinære landsmøtet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.