StOr har ordet: Sammen utvikler vi Studentbyen Stavanger!

0

Stavanger har lenge hatt et rykte på seg for å være en dårlig by å studere i, og det har nok vært mye i det. Byens store velsignelse, oljenæringen, og pengene den har sprøytet inn i forskjellige markeder i byen har ført til at ingen har sett behovet for å prioritere studentene. Det er nå i ferd med å snu, og stadig flere aktører tar studentene på alvor.

Tekst: Magne Bartlett

Aldri før har programmet under Ugå vært så ambisiøst, og aldri før har så mye av byen vært tatt i bruk av studentfestivalen. Ugå-styret, med leder Christian Pettersen i spissen, har gjort en vanvittig god jobb for å stelle i stand festivalen, og så vidt meg bekjent er dette den byfestivalen i Stavanger som varer lengst. Med et program med alt fra kickoff-fest på Tappetårnet, «Coloursplash run» gjennom Stavanger sentrum, Latter Live i DNB-arena, ølsmaking på ØST og bading i Hafrsfjord, så setter studentene preg på hele Stavanger by i 12 dager. Det er sykt kult!

Det skal også nevnes at Fadderfestivalen som Pettersen har vært leder for de to siste årene, og som stakk av med en meget velfortjent Begeistringspris for 2016, har etablert seg som Norges desidert beste fadderfestival. Du får ikke en bedre start på studietiden noe annet sted i Norge!

StOr har sammen med Erlend Jordal fra Høyre og ordfører Christine Sagen Helgø (i motsetning til en del andre som prøver å tilrøve seg deler av æren) vært pådriver for å få opprettet et studentråd som skal fungere som rådgivende organ for bystyret i saker som er relevante for studenter. Dette ble vedtatt i høst og rådet vil få sin oppstart i løpet av våren. StOr og dermed studentene ved UiS har i stor grad vært avhengig av det politiske nettverket til enkeltpersoner i ledelsen for å ha et godt samarbeid med politikerne og bystyret. Nå får vi en arena som skaper gode rammer for jevnlig kontakt og samarbeid med politikerne og kommunen. Dette er en kjempeseier for studentenes politiske posisjon og påvirkningskraft i byen!

Jeg og en del andre enkeltstudenter, deriblant Sander Brimsøe Thomassen, som er leder BIS Stavanger, har jobbet for å opprette en ressursgruppe for studenter som en del av organisasjonsstrukturen til Næringsforeningen i Stavangerregionen. Denne gruppen hadde sitt konstituerende møte 15. mars og vil fungere som knutepunktet mellom studentene og næringslivet og være pådriver for blant annet flere internships, relevante kurs (for eksempel mingling) og arrangementer hvor studenter får anledning til å treffe viktige folk fra næringslivet. Dette er et kjempegodt tiltak for å øke studentenes samhandling med næringslivet i regionen!

Det skjer altså mange spennende tiltak parallelt akkurat nå som jeg er helt sikker på at vil bidra til å styrke Stavanger som studentby. Aldri før har det vært bedre grunn til å være optimist på vegne av byen vår. Så til alle dere studenter som leser dette, det er bare å holde koken og engasjere seg, for det er gjennom engasjement fra dere at disse tiltakene virkelig kommer til nytte. Sammen utvikler vi Studentbyen Stavanger!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.