StOr har ordet: Nerver og nye ledere

0

Fredag 13.mai var det tid for det siste møtet til studentparlamentet på UiS. Dette møtet er tradisjonelt preget av mange valg, mye kaffe og nerver. Akkurat det siste, nerver, var det mye av. Ikke grunnet fredag den trettende, men fordi det er nemlig på dette møtet vi skal velge de personene som skal sitte i arbeidsutvalget neste år.

Tre stillinger på 100 prosent skulle besettes. Før valgene skulle skje var det en omfattende prosess for å finne kandidater. Alle studenter på UiS kunne søke, og disse søknadene gikk til valgkomiteen. Valgkomiteen tok deretter ut de kandidatene som de så som mest passende for jobben, og laget en innstilling. Det som er viktig å merke seg ved denne innstillingen er at den er veiledende, noe som betyr at den som har søkt og ikke blitt innstilt fortsatt kan opprettholde sitt kandidatur. Dette er noe som ble gjort i år.

«Vi er svært takknemlige for den tiden vi har fått her, og det har vært helt fantastisk å jobbe med studentene her på UiS»

Etter innstillingen var det en debatt der alle kandidatene diskuterte hvordan UiS skal utvikle seg ytterligere. Valgdagen kom og følgende arbeidsutvalg ble valgt: Magne Bartlett som leder, Jørgen Sjøberg som nestleder for utdanning og Victoria Walberg. I tillegg valgte studentparlamentet Silje Reitan som ny faddersjef, og studentrepresentasjon til ulike verv på UiS. Disse motiverte personene skal det neste året jobbe for studentene og tilrettelegge for studentengasjement. Gratulerer så mye!

Ikke bare valgte vi nye personer, men vi tok også noen viktige avgjørelser. En av mine favoritter er den nye ordningen for tjuekroningene – de midlene man gir på semesteravgiften øremerket studentbasert hjelpearbeid.  I korte trekk vil en ny ordning tillate studentorganisasjonene å være med å bestemme hvor disse midlene skal gå hvert år, og det vil også bli mye mer synlig hvor disse skal gå.

Dette møtet symboliserer også slutten på nåværende arbeidsutvalg. Vi er svært takknemlige for den tiden vi har fått her, og det har vært helt fantastisk å jobbe med studentene her på UiS. Det har vært et langt og godt år for studenter både lokalt og nasjonalt. Blant annet er vi snart i havn med elleve måneder studiestøtte. Dere blir ikke kvitt oss alle helt ennå, for Anine Klepp går videre til universitetsstyret, Magne Bartlett trapper opp som leder av StOr neste år og jeg flytter til nye trakter. Vi skal jobbe ut juni, så det er bare å ta turen opp til Studentenes Hus for en gratis kopp kaffe og/eller en prat. Det blir også hyppig quizvirksomhet og litt for mye vafler.

Takk for i år!

«StOR har ordet» er en spalte der leder for Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr), Anine Klepp, og nestelederne Johannes Nordrum Bratberg og Magne Bartlett forteller hva de har på hjertet. Denne gangen er det Johannes som har delt sine tanker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.