Stolt tap for studentligaens nykommer

0
SPE møtte Inter Medias Res. (Foto: Philip André Bergset)

(SPE Stavanger – Inter Medias Res 2-4) Det ble et vått tap i SPEs aller første Studentliga-kamp. Det skuffet ikke det nystartede petroleumsingeniørene.

Flere av spillerne på Inter Medias Res har skrevet for eller skriver for SmiS. 

Værmeldingene viste flere røde trekanter enn noen har godt av, før oppgjøret på SIF-banen søndag ettermiddag. Selv om det til tider var både grått og vått la det etter alt å dømme ingen demper på fotballen som tok sted. 

SPE Stavanger holdt stand store deler av kampen, med et til tider svært solid forsvar. Ole Andre Wigestrand satt likevel inn første mål, mens Håkon Mannsåker la på til 0-2. Luis Saveedra satt inn SPEs første redusering, og lagene gikk til pause på stillingen 1-2. 

I andre omgang smalt det for Inter Medias Res, som satt inn to mål til. Mannsåker satte sitt andre for dagen, mens Haakon Sandhåland økte til 1-4. Slikt kunne det endt, men en våt ball gjorde det vanskelig for medielagets keeper, og SPEs Loic Tchinda kunne lett sette inn reduseringen. 

Èn trening før kampen

– De er et godt lag. De er unge og har flere innbyttere, vi har én. Jeg må si jeg er stolt av det vi fikk til i dag, fortalte SPEs lagleder, Hans Herrera Navarro, like etter kampen. 

Guttene og jentene i SPE består i hovedsak av petroleumsingeniører, og er en sammensatt gjeng. De fleste spillerne er fra latin-amerika, men laget inkluderer i dag også europeere, afrikanere og noen fra midtøsten. 

– Vi hadde én trening sammen på torsdag så resultatet er vi fornøyd med. Vi har et godt forsvar men må jobbe mer med angrepet vårt, var Navarros analyse av kampen. 

COACH: Lagleder Hans Herrera Navarro gir oppmuntring før andre omgang. (Foto: Philip André Bergset)

I tillegg til å være stolt av innsatsen i kampen, forteller laglederen også om den raske oppbyggingen av laget før sesongstart. 

– Et par av oss ville stille lag til studentligaen før vi var ferdige i Stavanger. Vi ordnet oss et sponsorat hos SPE som tok oss imot, og samlet en gjeng på rundt 20 personer. Vi håper å øke det til 30 i løpet av de neste ukene, sier han. 

Ingen pokal i år

SPE er ferske, og har ifølge Herrera ingen ambisjoner om å vinne noe turnering i år. Det er isteden andre faktorer som er viktigst for ingeniørene. 

– Dette er siste semester for de fleste av spillerne våre, så vi vil bare spille og ha det gøy. Det er viktigst å bygge vennskap. Vi har ingen ambisjoner utover det. 

Herrera og SPE lot seg også imponere av Inters spill. 

– Motstanderen var flinke til å la alle spille, og det reflekterer hva studentligaen skal være. Jeg setter også pris på innstillingen spillerne deres hadde på banen, og jeg ønsker dem lykke til videre. Jeg håper vi møtes igjen.

– Kan true flere lag

I Inter-leiren var det god stemning og fokus på egne prestasjoner etter kampen, men det kom raskt frem at de også merket seg motstanderens kvaliteter. Inter-spiller Hans Christian Boge-Fredriksen er tidligere sportsjournalist i SmiS og la merke til motstanderen. 

– De har litt å gå på når det gjelder kommunikasjon, men de er også helt ferske. De har noen gode spillere og jeg tror det er et lag som kan true flere motstandere denne sesongen, slår Fredriksen fast.

I egen tropp var det Håkon Mannsåker som var den store snakkisen etter kampen. Med to mål og godt spill gjennom hele kampen vanket det lovord fra medspillerne.

TOMÅLSSCORER: Håkon Mannsåker setter inn ett av sine to mål for dagen. (Foto: Philip André Bergset)

– Håkon er en utrolig sterk spiller. Det ser vi på trening hver dag, altså hver fredag. Han viser det der og han viser det i dag. Det er godt å ha en medspiller som det når vi trenger mål, sier Fredriksen. 

Inter Medias Res har stilt lag i studentligaen i flere sesonger. Likevel har laget aldri spilt seg til sluttspillet. Det håper de skal endre seg i år. 

– Det er ambisjonen. Vi har vært veldig nære tre-fire sesonger på rad og vi håper det skjer i år. I sluttspillet kan alt skje, men vi må komme oss dit. Det er seks beintøffe kamper igjen, så det er bare å gi alt og sanke nok poeng. Kommer vi oss dit blir det fest, avslutter Fredriksen. 

Flere kamper ble spilt denne helgen. I gruppe 1 spilte i tillegg til nevnte kamp også FIKS mot PASU. Den endte 3-1. I gruppe 2 vant BIF 6-4 mot SYK. 

Fremdeles gjenstår følgende kamper i første runde av turneringen:
Gruppe 1:
FK TT- Øksene
Gruppe 2:
Sosøk – LED FK
BI Superhunks – GLU

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.