StatsTeatret er tilbake

0

diktatoren

fem
Av: Yngve Sundvor og StatsTeatret
Regissør: Yngve Sundvor
Dramaturg: Morten Kjerstad
Medvirkende: Per Kjerstad, Cato Skimten Storengen,
Kim Sørensen, Linda Mathisen
Visuelt uttrykk: Stig Håvard Dirdal


Anmeldt av Mia Langås Flåta
Foto: Rogaland Teater

I kjent StatsTeater-stil står skuespillerne og ønsker oss velkommen i døra.
Dette er den sjette av ti planlagte forestillinger og vi har nå kommet til år 1930, i forestillingen 1930-Diktatoren. Når man har sett flere av StatsTeatrets forestillinger begynner man etter hvert å kjenne stilen og at det er greit å ha litt kjennskap til årstallet og tidsperiodens historie før man entrer teateret.

Lukta av rødvin spres seg i den fullsatte, lille salen på Rogaland Teater. Følelsene er blandede. StatsTeatrets første forestillinger var så bra, så det er lett å bli skuffet, slik som under forrige forestilling 1880-Amerika. Nå er X-faktoren tilbake. Grunnen til dette er nok blandingen av humor og musikk av kvalitet i den ellers så enkle scenografien. Det er humoren som tydelig treffer publikum og sammen med en mer dramatisk og betydningsfull scenen på slutten har de funnet en perfekt balanse mellom humor og alvor.

diktatoren2

Gutta i StatsTeatret har de siste gangene hatt med en vakker kvinne i ensemblet og denne gangen er det Linda Mathisen som sprer kvinnelig sjarm fra scenen. Fire skuespillere og et doblet antall roller. Og for noen herlige karakterer de har skapt. Spesielt vil jeg trekke frem de små rollene som til stadighet stikker hodet innom.

Dette er deres beste forestilling siden ”Slaget ved Stanford bridge”. Nå kommer det vel årstall som er friskt i minnet for folk, og det gjør det jo ekstra spennende. Hold på humoren og det musikalske så lover det bra for kommende forestillinger.

Stykket spilles på Rogaland Teater noen dager til før gruppa legger ut på norgesturne.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.