Spillanbefaling: BROMAZING!

0

Liker du eksplosjoner? Skytevåpen? Actionfilmer? Bicepser på størrelse med meloner? Amerikansk populærkultur? Da er BROFORCE spillet for deg!

Anmeldt av: Njord A. Solberg

BROFORCE (ja, navnet skrives med store bokstaver) er en løp-og-skyt platformer utviklet av Free Lives. Spillmekanikken er inspirert av spillserier som Metal Slug og Contra, men der stopper også de fleste likheter. Metal Slug og Contra tar seg selv som spill seriøst, det gjør ikke BROFORCE.

BROFORCE tar humoren som kommer til utrykk i gamerkulturen, popularisert gjennom YouTube-strømmere som PewDiePie eller PrebzOgDenniz, og kjører det i miksmasteren med en heftig dose amerikansk patriotisme. Resultatet er over grensen for sømmelig, men ekstremt morsomt.

BROFORCE fortelles gjennom en serie med oppdrag der ditt mål er å komme til slutten av en bane uten å dø. På veien skal du helst drepe så mange fiender som mulig. Hvert av oppdragene introduseres av en amerikansk general som minner om Gunnery Sergeant Hartman fra Full Metal Jacket på steroider. Generalen består nemlig kun av en brystkasse og to digre biceps i en grønn uniform. I et oppdrag blir du fortalt at du skal frigjøre Ukraina fra en gjeng terrorister med: «YOUHKRAINE? MORE LIKE OUR HKRAINE! CLAIM IT FOR FREEEEEEDOM!».

Hvis du ikke ennå er overbevist om at dette er et spill du må få med deg, se spill-traileren nå med en gang. Skru opp volumet, sett på fullskjerm, len deg tilbake og la galskapen synke inn.

Du spiller karakterer hentet fra diverse actionfilmer i BROFORCE. Men, i tråd med den fjollete humoren i spillet, så har alle karakterene ordet «bro» i navnet sitt. Brominator, Bro Max, Double Bro Seven eller Bronan the Brobarian er noen av karakterene du kan være i ditt forsøk på å redde verden fra ødeleggelse og terror. Totalt er det hele 36 karakterer du kan låse opp.

Ved første øyekast skulle en tro at BROFORCE var laget av folkene bak South Park eller The Daily Show. Men det er det ikke. Free Lives, studiet som har utviklet spillet, er fra Sør-Afrika. Hvordan de har fått for seg at de skal lage denne amerikansk-patriotiske orgien av et spill må gudene vite.

BROFORCE bør spilles med en venn eller tre. Å spille mer enn én gjør spillet mye vanskeligere, men også mye morsommere. Frustrasjonen er til å ta og føle på når en av dine medspillere kaster ut en granat som lander feil, sprenger steinen du står på og resulterer i at du detter i en felle og spiddes.

I denne anmeldelsen kunne jeg gått i dybden på historien til BROFORCE (tro det eller ei, spillet har faktisk en historie). Jeg kunne også sagt noen velvalgte ord om de presise kontrollene og den flotte 16-bit-grafikken. Men det er faktisk bare én ting å si: «LET’S GO, BROS!»

BROFORCE

  • Utvikler: Free Lives
  • Utgiver: Devolver Digital
  • Utgitt: 15. oktober 2015
  • Plattformer: Windows, MacOS, Linux, PlayStation 4
  • Sjanger: Løp-og-skyt-platformer
  • Antall spillere: 1-4

Liker du bedre brettspill, kan du ta en titt på vår anmeldelse av taktikkspillet Splendor.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.