Spillanbefaling: Black Mesa

41

Den stumme protagonisten Gordon Freeman er tilbake i denne oppussingen av det første spillet i spillserien Half-Life.

Med en doktorgrad i teoretisk fysikk arbeider Gordon Freeman i ett hemmelig underjordisk forskningsanlegg drevet av det mystiske firmaet Black Mesa. Etter ett mislykket eksperiment må Freeman kjempe mot romvesener og andre fiender for å komme seg ut av anlegget.

En fengende historie

Spillet er fengende og blir sjelden kjedelig, det tar deg igjennom heftige action sekvenser, vriene puslespill, skumle områder, og noen ganger alt på en gang. Etter et Headcrab angrep i en mørk kjeller ender selv den tøffeste med å måtte skifte bukse.

Laget av fans for fans

Det er åpenbart at gjengen i Crowbar Collective er store fans av spillserien, den omfattende overhalingen av spillet har verken gått på bekostning av spillopplevelsen eller historien. Skaperne har brukt Valve´s spillmotor Source når de har bygget opp spillet fra grunnen av, motoren har flere rekvisitter som gir spillbrettet mer dybde.

Spillet holder deg ikke i hånden

Spillet har en subtil fortellermåte, hvor du som spiller har en fordel om du følger med på hva karakterene du møter sier. Jeg endte ofte opp å gå i sirkel for å komme meg videre fra ett område, grunnen var som regel at jeg hadde gått glipp av en viktig detalj fra en av forskerne eller rett og slett en spillmekanikk som jeg ikke hadde blitt vist eller forklart før. 

Denne måten å spille på er ett gledelig tilbakeblikk til en tid hvor vi ikke ble konstant minnet på hvordan vi skal spille, du blir derimot utfordret til å finne ut av det selv. 

Ny generasjon med Half-Life fans

Half-Life spillene begynner å bli noen år gamle nå, og med denne oppdaterte versjonen kan det hende flere yngre spillerne får gleden av å ta del i en av de viktigste milepælene i spillhistorien. 

Fakta Black Mesa
Sjanger: FPS, Eventyr
Utvikler: Crowbar Collective
Utgitt: 5. Mai 2015
Plattform: Windows OS & Linux OS
Spillere: Enkeltspiller & flerspillerdel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.