Speilbildet: Late søndager er de beste søndagene

0

Pia Vinningland, Speilbildet.

«Speilbildet» er en spalte om positiv psykologi som skrives av Pia Vinningland.

Du kommer hjem fra byen. Det har vært en hard natt, og du klarer ikke helt å huske hvor mange øl du egentlig drakk i går. Det føles ut som om hodet holder på å eksplodere. Det er som om det ustabile stavangerværet har flyttet inn i skallen din. Hvilken seng du ligger i og hvor du er – vet ingen. Det eneste rasjonelle du kan komme med er at nå er det på tide å komme hjem.

Når man kommer hjem søndag morgen, er det ingenting som frister mer enn en skikkelig saftig burger, en hel flaske kald cola (rettelse; to flasker), salt chips og alt annet man ellers ikke vil stappe kroppen full i på én og samme tid. Men, siden det er søndag og vi allerede har brukt dagens energi på dansegulvet i går, er det nå greit. Med alt dette på lista, er man klar for en skikkelig god dag, med Netflix, selvfølgelig.

Du slenger deg på sofaen. Skrur på favorittserien. Tar en slurk cola. Det er nå man begynner å få en dårlig magefølelse. «Hvor mye penger brukte jeg egentlig i går?». På snapstoryen til venner poserer du overlykkelig med en hel flaske vin stappet i munnen. La oss si det igjen. En hel flaske vin – kjøpt på byen. Det har egentlig ikke lommeboka med lånekassepenger råd til. Jaja, da blir det nudler og grandis på tilbud i noen dager da. Så langt ut i studietiden er du godt trent til disse situasjonene. Det er ikke første gang lommeboka har løpt løpsk på byen.

“Vi skal dele hvert dobesøk, alle pinlige øyeblikk og våre vakreste smil på Snapchat”

Jeg nevnte Snapchat. For hvor er det vi egentlig liker å lagre alle disse vidunderminnene i fylla? Jo – vi skal dele hvert dobesøk, alle pinlige øyeblikk og våre vakreste smil på Snapchat. Av og til pene visdomsord, litt slik Jaden Smith deler på Twitter. Dette deles med alle vi kjenner, og de vi har lagt til i fylla. Du vet, de nye bestevennene vi egentlig ikke kjenner og aldri kommer til å snakke med igjen. Du ser at venner iherdig har lagret mesteparten av bildene, og du vet med deg selv at du får se disse igjen når du fyller år. Jepp, nå vet du i hvert fall litt av hva du gjorde i går.

Fylleangsten bygger seg opp, og man kjenner en uvel følelse i kroppen. Gjorde jeg noe mer i går, enn hva som ble vist på storyen min og vennene mine sine? Den beste måten å finne ut av det på, er å sende en melding til de du hang med. Dermed er det bare å tvinne tommeltottene frem til du får svar. Fremtiden din ligger nå i dine venners minne. Eller, det føles i hvert fall slik. Hvem av oss har vell ikke tenkt «jeg kan aldri bevege meg ut i offentligheten igjen», etter å fått svar på en slik melding.

Til slutt konkluderer du med at du aldri skal drikke igjen. Slik vi alle forbanner oss selv nesten hver eneste søndag. Vi vet det ikke er sant, men det føles litt godt å tenke slik når vi endelig har funnet en god liggestilling på sofaen.

Etter en helg, som egentlig er for kort, er det lov å føle seg litt drit. Tidsrommet fra fredag til mandag er allerede kort nok, og det er lov å bruke det lille vi har av tid til en skikkelig sofadag, eller flere. Så lenge disse dagene ikke blir forlenget utover den kommende uka også, så heier jeg på alle de som unner seg en skikkelig lat dag etter en kveld på byen. For all del, jeg heier også på de som ikke var ute også. For når alt kommer til alt, kan mange av oss si at vi er takknemlige for de herlige og stressfrie søndagene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.