Speilbildet: Høsten er her, og den blir fantastisk

0

Etter å ha lest denne overskriften, er det mye mulig at du tenker at det får være grenser for hvor positiv man skal late som om man er, og ja, det stemmer kanskje. Høsten har tross alt sine dårlige sider. Den er nærmest konstant preget av regn og vind, alt blir på gråere, og kanskje viktigst av alt, den er ikke sommer. 

Likevel vil jeg argumentere for at høsten har noe som de andre årstidene mangler, nemlig en stabilitet som gjør at man vet hva man kan forvente, og derfor sjeldent ender opp med å bli skuffet. 

Tanken om en ideell sommerdag er riktignok veldig hyggelig. Etter en lang dag på stranden, med jordbær og perfekt temperatur, skal man bruke kveldene på å sitte rundt grillen og se på solnedgangen, mens hamburgerne stekes til de smaker helt perfekt, slik hamburgere bare kan smake om sommeren. Problemet er bare at det som regel blir med tanken.  

Man ender opp med å bli skuffet hvert eneste år. Det er kanskje ikke så rart ettersom den nydelige dagen man hadde forestilt seg at man skulle ha på stranden, ofte ender opp med at man gir opp og går hjem etter at man i protest og obstanasighet har sittet i kald vind og spist softis med sand på i en halvtime.  

Det er litt det samme med vinteren. Tanken om snø og varme skjerf er veldig fin, men veldig ofte uteblir snøen, og skjerfet er liksom ikke koselig nok til å veie opp for de gangene du glemmer hansker og er sikker på at du kommer til å dø av kulde. 

Man har ikke så høye forventinger til høsten, og derfor ender høsten som regel opp med å innfri disse forventningene. Man forventer at det skal bli kaldere, og det blir det. Man forventer at det skal blåse og regne, og at man skal se at bladene faller ned fra trærne, og det gjør de. Hvert år. Det er her det som er så vakkert med høsten kommer inn. Siden man ikke har så høye forventninger, så skal det ikke så mye til at man kan gjøre den fantastisk. Man kan sitte inne og drikke en kopp med te mens man ser siste sesongen av Orphan Black. Serien man ikke hadde tid til å se om sommeren, fordi man var travelt opptatt med å vente på det fine været som aldri kom, samtidig som man tenker at man egentlig har det ganske greit.  

Dersom du fortsatt trenger litt overbevisning for å skjønne at høsten er en flott årstid, så vil jeg minne om disse fenomenene: varme gensere, halloween, halloween-godteri, Mikkes skurkehus (søk det opp, du kommer ikke til å angre) og ikke minst: færre folk på bussen, ettersom det regner så mye at de fleste som har bil velger å kjøre. God høst alle sammen! 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.