Speilbildet: Eksamenspress uten stress? 

0

Mai måned. Måneden hvor den store skrekken kalt eksamen kryper frem.

En lesemåned, om du vil. Det som er viktig i en periode som dette er å klare å slappe av, og når det er sagt, så mener jeg ikke akkurat å chille og grille med Netflix i bakgrunnen.

Dette kommer ikke til å være en ”10 tips til å naile eksamen så hardt at du får A’er kasta etter deg” type artikkel. Heller en om hvordan du holder hodet og selvfølelsen på plass mens du tar deg ei bolle. For de som har lest jevnt og trutt gjennom dette semesteret, så er det hakket enklere å ta det med ro og holde hodet kaldt. For oss andre stakkarslige sjeler som kanskje begynte i går, trenger litt mer for å føle oss vel med det valget vi har tatt, til tross for at vi lovte oss selv å begynne med lesingen tidligere i år.

Det er den lille setningen som fører til litt bedre selvfølelse- ”har ikke begynt jeg heller”.

Midt oppi det her er det godt å ha en god vennegjeng, plusspoeng til alle disse om de kan dra en hvit løgn og si at de ikke begynte å lese før i går de heller. Det er den lille setningen som fører til litt bedre selvfølelse- ”har ikke begynt jeg heller”. Hvis de svarer at de er ferdig med x antall bøker, og du så vidt har startet på den andre, da er det ikke veldig lett å finne motivasjonen til å plukke opp den tredje når vennene dine er på den sjette.

Vi vet alle at pensumet består av i hvert fall to bøker vi hadde klart oss helt fint uten.

Så dette er min melding til alle dere vennegjenger som snart har eksamen; hvis dere troner høyt over resten og har lest perm-til-perm hele semesteret, vær grei mot vennene dine og ikke snakk så mye om det. Om noe, bidra med litt guiding om hvilke bøker som i det hele tatt er verdt å lese. Vi vet alle at pensumet består av i hvert fall to bøker vi hadde klart oss helt fint uten.

Alt i alt så gjelder det å holde hodet kaldt. Det sies at selvtilliten har mye å si på hvordan en utfører eksamen, så det er kanskje med fordel å gi seg selv noen komplimenter mellom hver av powerpoint-slidene.

Eksamen blir nok null stress joggedress.

«Speilbildet» er en spalte om positiv psykologi som skrives av Siri Markussen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.