Sondre Lerche trollbinder Stavanger

0

Sondre Lerche har nylig begitt seg ut på en omfattende Norges-turné titulert ”Pleasure” etter hans kommende album, og på fredag var turen kommet til Stavanger.

Etter at Miss Tati hadde varmet opp publikum med groovy rytmer, kom Lerche med sitt band på scenen og åpnet med hans nyeste singel ”Soft Feelings”. Låten skiller seg ut fra Lerches diskografi med sin elektroniske og programmerte lyd, men det er med på å fremheve Lerche sin lidenskapelige vokalfremførelse. Allerede etter første låt er Lerche sin tilstedeværelse tydelig.

Lerche følger opp med ”Legends” fra hans forrige album før han går over i riffet fra ”Phantom Punch”. Han jamrer løs på gitaren og skrur opp temperaturen i lokalet et par hakk. Stemningen er allerede bra, og publikum danser med til melodiene som spilles. I tillegg til velkjente låter, så dukker det også opp noen helt nye i løpet av konserten. Disse kommer til å være på det nevnte albumet ”Pleasure”, som gis ut om et par måneder. Låtene lyder veldig bra, og viser frem nye sider av Sondre Lerche, så det er bare å glede seg.

Med flere års erfaring innen musikkbransjen, så vet Lerche hvordan man skal underholde et publikum. Lerches humør er på topp under hele konserten, og det blir noen publikumsfrieri underveis også. Omtrent halvveis gjennom konserten, får Lerche litt ”alenetid” med publikum når han fremfører ”My Hands Are Shaking” med sin kassegitar. Han beveger seg frem og tilbake på scenen og synger ut mot publikum, uten å måtte være avhengig av en mikrofon takket være Maskinhallens intime setting og akustikk. Publikum er trollbundet, og etter hvert blir de med på litt allsang også.

Høydepunktene lar ikke vente på seg, for Lerche starter rett på ”Two-Way Monologue”. Etter første vers, slutter bandet seg til ham for en flott fremføring av hiten fra 2004. Hans tre bandmedlemmer får også vist seg frem på denne låten, når de får hver sin solo å imponere med. Det kan også være verdt å trekke frem at lys- og lydproduksjonen holder god kvalitet gjennom hele konserten.

På ”I’m Always Watching You” får Lerche med seg Miss Tati, noe som resulterer i vellykket duett. Stemningen er stigende og når toppen når ”Bad Love” avslutter settet; Knapt en person står i ro. Publikum begynner med trampeklapp og roping etter at han og bandet har forlatt scenen, men etter ett minutt er de tilbake for en encore. ”Private Caller” blir siste låt for kvelden, og de som hadde møtt opp forlater lokalet i godt humør.

Med fredagens konsert viste Sondre Lerche hvorfor han er en av Norges fremste popartister. Lerches karisma sørger for at han har publikums oppmerksomhet gjennom hele konserten. I tillegg var låtmaterialet bra og gjennomføringen solid. Det var rett og slett en svært underholdende kveld ved Tou Scene.

Terningkast 5.

Av Pål Ruben Hovind.

Foto av Karoline Taraskaite.

Set list:

Soft Feelings / Legends / Phantom Punch / I Know Something That’s Gonna Break Your Heart / No One’s Gonna Come / Minor Detail / My Hands Are Shaking / Two Way Monologue / Sentimentalist / Reminisce / Despite The Night / I’m Always Watching You / Bad Law // Sleep On Needles / Private Caller

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.