Slip’n slide, Mario Kart-løp og konserter – slik blir fadderuka 2016

0

Fadderuka starter 17. august i år, hvor nye fadderbarn og faddere skal bli kjent med hverandre og ha det gøy. Faddersjef Christian Pettersen har satt lista høyt, og skal sørge for at alle får en fantastisk fadderuke.

Tekst og foto: Pia Vinningland

Etter fjorårets suksess, der fadderuka slo de fleste rekorder, satser faddersjef Christian Pettersen på at det i år blir enda større og bedre. Pettersen er faddersjef i år som i fjor, og skal videreføre det som tidligere har slått an, og videreutvikle det som ikke gjorde det like bra.
– I fjor tredoblet vi programmet. Vi skal ikke gjøre det igjen, fordi det går ikke. Vi skal sikte oss mot enkeltgrupper. For eksempel religiøse grupper, slik at de får utnyttet uka si godt, eventuelt med flere alkoholfrie arrangementer. Vi har også en annen gruppe som er viktig å se. Vi skal gjøre det vennlig for homofile og lesbiske, slik at de får en arena hvor de naturlig møtes. Det er også en gruppe som ikke kan stå og dunke etter musikk, og de skal gjerne få et arrangement med for eksempel quiz og noe roligere, forteller han.

Nytt festivalområde og nytt program
Med et helt nytt festivalområde, gleder faddersjefen seg til å se hvilke muligheter de får.
– Hele festivalområdet blir nytt, og det blir spennende å se hvor mye større og hvor mange muligheter vi får til på det nye området. Linjeforeninger skal ikke stå på festivalområdet hele uka. Vi skal lage og markedsføre for en engasjertdag, for å få en egen kjempestor rekrutteringsdag for linjeforeninger og studentorganisasjoner, sier Pettersen.

Det er ikke bare videreføring av gamle arrangementer fadderstyret har jobbet med. De har også jobbet med å få nye ting på festivalprogrammet.
– Vi skal videreføre suksessen med skumparty, men vi vil også overaske med noe bedre enn det. Det skal forbli en overraskelse, men folk bør glede seg, sier han.

«A1 kommer også, de skal starte skumpartyet, det tror jeg blir bra», Christian Pettersen, faddersjef.

På hjemmesiden til fadderfestivalen har de allerede presentert noen av årets artister. I år skal blant annet Eric «Slim» Zahl & the South West Swingers, Sjur Sax, Morgan Suele, Katastrofe og Goggen spille for alle fadderbarna og fadderene.
– A1 kommer også, de skal starte skumpartyet, det tror jeg blir bra, forteller Pettersen.

Det er planlagt å ha slip’n slide ned hovedgata på campus. Da kan du skli ned store deler av gata, og det er bare å krysse fingrene for at det fine været kommer i år også.
– Vi ville ha det i fjor også, men det ble for dyrt for noen organisasjoner. I år tar fadderstyret regningen og sørger for at det skjer, sier faddersjefen.

Det blir også stelt i stand for Mario Kart-løp, hvor de lager pappesker du trer over deg. Når alt er klart er det om å løpe på banen og skyte vannballonger på personen foran deg.
– Det er ikke bekreftet ennå, men vi er i forhandlinger for å få en «Whipe out» sone også.

Vil slå fjoråret
I fjord var det store rekordåret. Faddersjefen slo alle rekorder som kunne bli slått, samtidig som været var helt magisk. Pettersen forteller at han ikke kunne bedt om noen bedre start. Han håper han kan slå seg selv i år.
– Jeg setter alltid lista høyt, og skal slå meg selv. Jeg forventer å slå fjoråret, hvis jeg ikke hadde forventet det – hvorfor skulle jeg ellers vært faddersjef ett år til? Det er et nederlag hvis jeg ikke klarer det, sier han.

Han forteller at de har kommet til et punkt der de ikke kan vokse på fadderbarn, men han håper de klarer å rekruttere flere faddere i år.

«Hele denne uka er for å sørge for at fadderbarna får en god start, og da må fadderne ta ansvar», Christian Pettersen, faddersjef.

– Folk kan melde seg på som fadder helt frem til helga før festivalen, men man kan bli fadder i løpet av uka også. Melder du deg som fadder tidlig, får du også mer ansvar og får være med på å forme uka, forteller faddersjefen.

Holdninger har vært viktig for Pettersen, og spesielt med tanke på ansvarlig drikking.
– Vi har jobba veldig mye med holdninger. Jeg forventer at de riktige holdningene begynner å synke litt inn hos fadderne. Hele denne uka er for å sørge for at fadderbarna får en god start, og da må fadderne ta ansvar. Man skal ha det gøy, men det er fadderbarna som skal få den best mulige starten på sin studietid. Da gjelder det å gjøre det på en trygg og ansvarlig måte, sier han.

Videre forteller han at enkelte steder har de kun 250 faddere, med intervjurunder for å bli fadder. Det er lett å bli fadder på UiS i forhold til andre skoler.
– Jeg forventer mer og mer av fadderne. Det er mange fadderordninger i Norge som ikke har det så fritt som oss. Her er vi såpass åpne at vi lager en festival ut av det, men da må vi alle ta ansvar, sier faddersjefen.

Vil bygge bruer mellom studieinstitusjonene
Pettersen forteller at de har åpen invitasjon til studenter via BI, VID og Noroff, til alle arrangementer som ikke skjer på campus.
– De er hjertelig velkomne til alle våre arrangementer som ikke skjer på campus. På skumpartyet på fredagen er alle studenter i Rogaland velkomne. UiS er størst, og vi har booket nesten hele sentrum den uka. Da er det kjipt for de som ikke går på universitetet, selv om de også går gode utdanningsløp. Derfor har vi tatt en rolle som storebror og inviterer alle med. Dette håper jeg at kan bygge bruer for studentmiljøet i hele Stavanger og Rogaland. På den måten kan vi bli en bedre studentby, forteller han.

Faddersjefen ønsker at alle skal finne noen de kan snakke med, og knytte kontakter med andre mennesker for å få minst mulig ensomhet blant studentene.

«Hvis du drar på dine interesser, så møter du andre som er likesinnede. Selv om de ikke går på samme linje som deg, så skaper du kontakter og vennskap som kan gjøre tilværelse din bedre», Christian Pettersen, faddersjef.

– Som nestlederen min sier, er dette det eneste proaktive arrangementet mot ensomhet på campus. Det viktigste i løpet av fadderuka er at du finner ut hvor du hører hjemme. Om det er på brettspillkveld eller på tur til prekestolen – bare finn noen! Ikke heng deg opp i hva de andre fadderne og fadderbarna vil gjøre, bare gjør det du selv ønsker for å finne noen som ønsker det samme som deg. Hvis du drar på dine interesser, så møter du andre som er likesinnede. Selv om de ikke går på samme linje som deg, så skaper du kontakter og vennskap som kan gjøre tilværelse din bedre. Det er det som er hele poenget med fadderuka, sier Pettersen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.