Slik skal studentenes psykiske helse styrkes

0

Som et tiltak for å bedre den psykiske helsen til studenter, arrangerer SiS prosjektet ”Prestasjonsfri sone”. Sist Onsdag var matlaging på menyen.

FORNØYD: Andres Thomburne er fornøyd med det sosiale opplegget.

– Det er et veldig bra initiativ, sier Andres Thomburne, en av deltagerne ved prosjektet. Han har ikke deltatt på noe lignende før, men er veldig fornøyd med å ha meldt seg på.

Prestasjonsfri sone er et velferdstilbud utviklet av studentprest Leni Mæland, i samarbeid med Velferdstinget, SiS Helse, SiS Kantine og SiS sportssenter. Tilbudet gjelder for UiS, BI og VID-studenter i Stavanger og foregår en onsdag i måneden fra januar til mai, med forskjellige aktiviteter.

Første samling bestod av matlaging, mens de neste ukene vil bestå av turer, film, yoga og mer matlaging.

– Det er foreløpig 24 påmeldte, men vi har åpent for at flere kan delta, og vi har allerede fått nye påmeldinger, sier Leni Mæland. Hun er fornøyd med responsen så langt, og med hvor godt alle kom overens, selv om få kjente hverandre fra før.

To som ikke kjente hverandre fra før var Irene Eskildsen og Aleksander Roscins. Sammen skulle de lage linsegryte med kokos. De var begge enige i at det er et veldig bra konsept for å bli kjent med nye mennesker, og deilig med en sone der de bare kan slappe av og ikke bli målt utfra noe.

Prosjektet har blitt markedsført gjennom SiS sine kanaler, plakater, samt studentprestens og StOr sin facebookside. Leni Mæland har stor tro på prosjektet, og håper flere vil bli med. Dette er bare første delen av prosjektet. Del B vil være en retreat som markerer avslutningen på prosjektet, men som samtidig vil være åpent for alle som vil.

LEDER: Studentprest Leni Mæland utviklet konseptet til prosjektet.

 

SAMARBEID: Irene Eskildsen og Aleksander Roscins samarbeider godt for å gjøre ferdig matretten.
MATLAGING: Alle fikk utdelt en rett som de skulle lage to og to.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.