Slik stemmer du i studentvalget 2018 – hjemmefra

0
Illustrasjonsfoto til studentvalget 2018.

Slik stemmer du i studentvalget 2018 – hjemmefra

14. november startet studentvalget på UiS. I år har vi fire lister som alle kjemper for ulike saker, og fellesnevneren er å forbedre studentens hverdag. SmiS oppfordrer alle til å ta en titt på de fire kandidatene og deres hjertesaker, deretter å stemme i valget.

Tekst: Ingeborg Stavsøien 

Det å bruke sin stemmerett i dette valget er en enkel sak som ikke trengs å gjøres i et valglokale Her får dere en simpel guide på hvordan dere kan stemme hjemmefra.

1: Stemmer du hjemmefra gjør du dette via nett. Enten fra http://www.stavangerstudent.noeller bruk lenken fra https://student.uis.no.

2: Videre trykker du på «Student Election» eller «Studentvalg». Etter man har gjort dette må man bare sjekke at dine opplysninger stemmer overens med de som har rett til å stemme.

3: Når du starter med å avgi din stemme får du opp de ulike listene. På samme side får man opp en lenke der gjør selve stemmingen. Der må du klikke deg inn på de du vil stemme på. Da finner man en grei oppsummering hjertesakene og deres politikk.

4: Nå som du har bestemt den lista som fortjener din stemme må du gå tilbake til avstemningslenken.

5: Nå som lista er valgt får du opp en liste med medlemmene. Der kan man omrokere rekkefølgen på stemmeseddelen sin. Dette er valgfritt å gjøre. Hvis du har stor tro på noen på lista kan man hjelpe de lengre opp ved å gjøre dette. Nå trykker du bare på den siste stemme-knappen.

6: Etter alle disse trinnene er gjennomført må du sjekke at du har fått en bekreftelsesmail på at din stemme har blitt avgitt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.