Slik skal de nye studentboligene se ut

0

Høsten 2022 skal nye studentboliger på Rennebergstien stå klare, men allerede nå kan man se hvordan de vil se ut.

 

I mars ble det kjent at studentskipnaden i Stavanger (SIS) fikk tildelt nærmere 56 millioner kroner til å bygge studentboliger, noe som i første omgang skal brukes til å bygge 129 studentboliger på Rennebergstien like ved campus.

Nå har en viktig milepæl i prosjektet blitt nådd: Man kan faktisk se hvordan boligene skal se ut både innvendig og utvendig. Ifølge Øyvind Lorentzen, assisterende direktør for SIS bolig, er det realistisk at boligene vil ferdigstilles til planlagt tid.

Øyvind Lorentzen

Nå har vi begynt på forberedende arbeid på tomten, og utover høsten vil byggearbeidet komme skikkelig i gang. Dermed blir det innflytting i august neste år, sier Lorentzen.

Ifølge deres egne beregninger vil det føre til en økning på én prosent av dekningsgraden når det kommer til antall studenter med bolig slik situasjonen ser ut i dag.

Utfordringen er at antall studenter varierer fra år til år. Det kan hende at dekningsgraden synker med en økning av studenter, sier han.

Det er det Sandnes-baserte arkitektfirmaet Arkvest som tegnet boligene på Gosen som nå har levert tegninger til Rennebergstien. Et arbeid som skal ha foregått de siste 10 månedene.

Det som skiller Gosen fra andre studentleiligheter er det store vinduet som fører til at man får mye lys inn og den dype viduskarmen som er utformet som en sittebenk. Dette hadde SIS gode erfaringer med så det lå litt i bestillingen. Det handler ikke om å kopiere studentboligene på Gosen, men å gjenbruke de ideene som allerede ligger der, sier sivilarkitekt Thorbjørn Fuglestad om prosjektet. 

Som SmiS meldte om i mars, vil de nye boligene være et viktig bidrag for å sikre økt aktivitet i og rundt campus.

Kort avstand til campus gjør at studentene kan bli kjent med hvordan livet er her oppe, sa leder for studentorganisasjonen Philip Lundberg Jamissen den gang.

Sambruk mellom disse blokkene og de eksisterende blokkene har vært en del av tanken ved dette prosjektet. Det er blant annet fellesarealer i begge blokkene der det er tenkt at man beveger seg på kryss og tvers, legger Fuglestad til.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.