Slik lager du Eggs in purgatory og hjemmelaget hvitløksbrød

0

Disse eggene tilbringer tiden på samme sted som du kanskje føler du har befunnet deg de siste ukene: helvete. De posjeres i en enkel og litt sterk tomatsaus som krever veldig få ingredienser. Om du ikke kjenner deg igjen i påstanden over er det fortsatt litt rare tider. Fordi vi alle har behov for litt ekstra kjærlighet følger det også en oppskrift på hjemmelaget hvitløksbrød.

Du trenger:

 • En boks hele tomater. Du kan til nød bruke hakkede tomater.
 • En håndfull cherrytomater. Om du vil spandere det på deg kan du bruke kun søte cherry tomater. Vær obs på at du må ha en del for å ha nok væske til å posjere eggene. Det står på pakken om cherrytomatene er ekstra søte.
 • 3 egg. Å posjere egg betyr i essensen at du koker egget uten skall. Det er tomatsausen, og dampen fra den, som brukes til å koke eggene.
 • Olivenolje
 • Hvitløk.
 • Om du velger å ikke ha i chiliflak er det helt ok, men da er det ikke akkurat eggs in purgatory lenger. Uten chili er det bare litt varmt og ukomfortabelt for eggene. Litt som livet.
 • Parmesan (valgfritt).

Utstyr: En panne med lokk. Om du ha en kjele med ganske lave kanter går det også fint.

Til hvitløksbrød trenger du:

 • En lys baguette. Her velger du selv om du vil kjøpe halvstekte eller ferdig stekte. Du velger også størrelse. Jeg dømmer ikke. Tallene under er nok til en halv baguette delt i to.
 • 3-4 ss usaltet smør.
 • 2 hvitløksfedd, finhakket eller revet på rivjern.
 • Frisk timian (valgfritt).
 • Parmesan (valgfritt).

Hvitløksbrød
Forvarm ovn til 190 grader varmluft. Smelt smør og tilsett hvitløk.

Ta kjelen av platen og tilsett ca.2 ss finhakket timian.

Del en baguette i to og pensle med smør.

Legg baguettene på ett brett med bakepapir og stek i ovn til de er gylne, ca. 15 min. Alle ovner er ulike, så følg med. En fersk baguette vil ikke trenge like lang tid som en halvstekt en.

Slik gjør du for å lage eggs in purgatory

 1. Hell ca. tre spiseskjeer olivenolje i en panne. Jeg bruker en jernkjele som har noe korte sider. Det viktigste er at du har et lokk du kan legge over. Hell i to fedd finhakket hvitløk mens oljen fortsatt er kald. Da unngår du å brenne hvitløken.
 2. Når hvitløken har surret litt, tilsett ca. to ts chiliflak. Ta mer eller mindre utifra hvor glad du er i sterk mat.

3. Når chiliflakene har surret noen sekunder tilsetter du en håndfull søte cherry tomater. Cherry tomatene vil etter hvert sprekke, eller du kan oppmuntre dem litt med en tresleiv.

4. Tilsett en boks hele hermetiske tomater. Bryt dem fra hverandre med sleiven og rør godt. Tilsett en god klype salt. Jeg liker at tomatsaus er litt søt, så jeg pleier å tilsette ca. en ts honning. Sett på lokk og la putre i ca. ti minutter.

5. Knekk tre egg i en bolle. Om du synes denne delen virker litt skummel kan du ta ett og ett egg. Etter 10 minutter putring heller du ett egg om gangen i tomatsausen. Egget kommer ikke til å sive utover. Sett på lokk igjen og la stå i 5- 7 minutter til eggehvitene har stivnet og eggeplommen fortsatt er litt flytende.

6. Topp eventuelt med timian og parmesan, og server med hvitløksbrød.
7. Husk at eggene egentlig bare er i en tomatsaus og at uansett hvordan uken din har gått, så kommer det en ny og bedre en. Lover!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.