Slik er det å være leder i studentmiljøet 

0

Disse åtte menneskene er noen av de som er med på å påvirke din hverdag som student i Stavanger. De forvalter mye penger, og har mye ansvar på sine skuldre. Vi har kartlagt lønningene deres, hvor mye de forvalter, og tatt en lettbeint prat med hver og én.  

Pia Vinningland (21)  

Ansvarlig redaktør i Studentmediene i Stavanger (SmiS). 

Lønn: 80.000 kroner i året. 

Forvalter: Har et budsjett på rundt 400.000 kroner (inkludert lønnsmidler). 

 

– Hvor mye tid bruker du på vervet ditt? 

– Det er jo en 50 prosent stilling, men jeg jobber jo mange timer utover det. Jeg sitter her hver dag til sent på kvelden i perioder hvor det skjer mye, og i andre perioder er det ikke like mye jobb.

– Hvorfor ville du ha jobben? 

Jeg ville ha nye utfordringer, og jeg ville prøve noe nytt. Jeg har jobbet i SmiS tidligere som grafisk designer. Da jeg kom tilbake fra praksis var det en ledig stilling her. Jeg ville ha mer ansvar, og være med på å utvikle studentmediene videre.
 

– Hva tenker du om å forvalte så mye penger og ansvar? 

Det er skummelt egentlig. Det er mye penger, og det er skummelt at jeg står ansvarlig, selv om jeg har en veldig flink økonomiansvarlig som svarer på alle de dumme spørsmålene mine. Jeg har aldri forvaltet så mye penger før, det er jo en utfordring, men jeg føler at jeg har klart det fint til nå. 

 

– Hva slags erfaring hadde du før du startet? 

Jeg har jobbet i SmiS før, og jeg har jobbet som frilanser. I tillegg har jeg vært i praksis i forbindelse med studiene. Med tanke på lederskap, har jeg vært daglig leder i en ungdomsbedrift på videregående. 

 

– Er det noe du savner i jobben? 

Jeg savner å ha datamaskiner på kontoret som fungerer, som hadde gjort arbeidet mer effektivt. Jeg savner også skikkelige systemer og nettsider til de forskjellige organisasjonene her, som er lett tilgjengelige, i stedet for å måtte gå gjennom flere ledd for å få informasjon. Jeg skulle også ønske vi hadde mer penger, slik at vi kunne hatt en ansatt journalist, slik at jeg og de andre ansatte slapp å ha såpass mye kveldsjobbing, med tanke på at jeg også har mye administrativt arbeid som må gjøres ved siden av det redaksjonelle.
 

– Hva er den største feilen du har gjort? 

Det første magasinet i dette semesteret ble laget i en veldig hektisk periode. Da ble det mange småfeil som vi skulle vært foruten. Men da vi satt der bare timer før trykk, og ikke hadde sovet på 36 timer, vi var vel egentlig dømt til å gjøre feil. Men det var heldigvis ingenting alvorlig. Jeg har ikke vært i stillingen veldig lenge, så jeg har ikke hatt så lang tid til å gjøre mange feil.
 

– Hva er det viktigste du har lært? 

Jeg har lært at det er viktig å kommunisere med folk, og å huske at ting tar gjerne lenger tid enn jeg av og til tror. Å ha forståelse for at det ikke bare er SmiS som står i hodet til alle andre hele døgnet, slik som hos meg, slik at de ikke er tilgjengelig hele døgnet. Jeg har også lært mye om økonomi, som jeg kunne lite av. Jeg hadde heller aldri vært i et ordentlig styremøte før jeg begynte i SmiS. Det var fint at styret satt meg litt på plass da, og lærte meg om det.
 

– Føler du deg alene i jobben noen gang? 

I sommer følte jeg meg veldig alene. Da skjedde det en del ting som jeg ikke fikk dekket fordi jeg ikke hadde satt meg ordentlig inn i rutinene. I løpet av høsten har vi blitt et godt team, så jeg føler meg ikke alene nå. Bortsett fra når det gjelder større avgjørelser som jeg må ta, på et administrativt plan. Da må jeg gjerne sette meg i tenkeboksen. 

 

– Hvilken betydning har denne stillingen hatt for deg? 

Jeg har utviklet meg veldig mye. Jeg har lært mye om hvordan ting fungerer på universitetet, og blitt kjent med engasjertmiljøet. Jeg har et helt nytt forhold til det å være student i Stavanger. Jeg håper også at denne jobben kan være en erfaring jeg kan ta med meg videre i arbeidslivet. 

 

 

Sverre Gaupås (27)

Stilling: Styreleder i Folken.
Honorar: 10.000 kroner i året.
Forvalter: Får 100.000 kroner som er en brøkdel av det koster å dekke leie for linjeforeninger og studentorganisasjoner. 

– Hvor mye tid bruker du på vervet ditt?

I noen perioder går det kanskje to-tre timer i uka. Det er veldig varierende, hvis det er styremøter og sånt bruker man mye tid på å forberede dette. I tillegg er det litt sånn representasjonsjobber med reising og slikt. 

– Hvorfor ville du ha vervet? 

Det er fordi det er gøy å kunne påvirke ting innenfra og ta del. Det er lett å stå utenfor og være kritiker, og jeg tenker at det er bedre å ta en forpliktelse da, og si at du vil være med å styre dette. Hvis man ikke er enig eller man ikke får det som man vil, kan man heller si at da får jeg det ikke til, jeg trekker meg. Hvis man vil endre noe, må man endre det innenfra, eller gå inn i ting. 

 

– Hva tenker du om å forvalte så mye penger og ansvar?

Det er noe jeg har veldig stor respekt og ydmykhet for. Det er til tider krevende. Det er mange ansattes og frivilliges sjeler man har ansvar for, og at det skal gå bra. At folk skal kose seg når de er frivillige på konsert. Men du har også et ansvar for å utvikle organisasjonen videre og bringe den fremover i tøffe og enkle tider. 

 

– Hva slags erfaring hadde du før du startet? 

Jeg har jo vært nestleder i StOr på fulltid. Nå har jeg sittet som styreleder på Folken i tre år, men jeg var vanlig medlem i ett år før det. Jeg har jo sittet i ulike politiske styrer, blant annet fakultetsstyrer og i styret til et museum. Jeg kjenner til ansvaret som forplikter deg i et styre, både det juridiske og det kompetansemessige. 

 

– Er det noe du savner som leder?

Jeg skulle ønske noen tok et sterkere ansvar for å ha kurs. Lederkurs, styrekurs, og så videre. Det er mange som går inn i verv uten å møte på en sånn ”jeg sitter i et styre, hva skal jeg gjøre, og hva er mine forpliktelser”, og det gjør at mange ledere kvier seg for å gå inn i et møte for eksempel, fordi de ikke får noe backing. Der skulle man hatt et klart bedre tilbud. 

 

– Hva er den største feilen du har gjort? 

Oh. Den største feilen er nok at jeg ikke brukte nok tid på min første bachelor i historie, og prioriterte alt det sosiale og det gøye fremfor å prioritere skole. Det positive er at jeg nå har gått inn i et studie jeg liker veldig godt, og har lært mye om det å bli voksen. Jeg har lært av mine feil. 

 

– Hva er det viktigste du har lært? 

Det viktigste jeg har lært gjennom alle verv er at man må se ting fra flere sider. Når man er veldig ung, har man lett for å låse seg fast i én stilling, eller har et syn som man låser seg til. Det beste er å prøve å skjønne hvorfor andre er uenig med deg om ting. Hvis folk kommer med kritikk av arbeidet du gjør, skal man jo ta organisasjonen i forsvar, men også ta til seg kritikken. 

 

– Hvilken betydning har dette vervet hatt for deg?

Det har gjort at jeg har blitt enda mer glad i kultur enn jeg var fra før. Jeg går mer på konserter, og jeg forstår kultur i et mye bredere perspektiv, at det ikke bare er arrangementer, men som et sosialt tilbud og en møteplass.  

 

Anne Marie Lund (21) 

Leder i Velferdstinget (VT). 

Honorar: 108.000 kroner i året. 

Forvalter: SiS har innstilt på at vi får 2 millioner i 2018.
 

– Hvor mye tid bruker du på vervet ditt? 

For å være helt ærlig teller jeg ikke timer. Jeg kan bruke en hel dag på å skrive sakspapirer, og det innebærer litt reising. Blant annet har jeg vært fire dager i Bergen. Jeg føler at jeg bruker den tiden som er nødvendig og litt ekstra. Jeg håper at jeg er nok til stede for studentene. Det varierer litt, det er min eneste jobb, så vervet er en jobb jeg blir honorert for. Og jeg tenker ikke på overtidstimer.  

– Hvorfor ville du ha vervet? 

Jeg er veldig interessert i politikk. Jeg begynte med politikk da jeg var 13-14 år og ville at ungdom i Sola skulle få et verdig fritidstilbud, og ha noe å gjøre på fritiden som ikke var idrett.  Deretter ble jeg med i et ungdomsparti da jeg var 15-16 år, og ble valgt inn i kommunestyret da jeg var 18. Jeg har holdt meg litt unna studentpolitikken, men nå følte jeg at det var på tide. Det å jobbe med studentvelferd er noe av det kjekkeste en kan gjøre. Det er givende å prøve å få en bedre hverdag som student. 

 

– Hva tenker du om å forvalte så mye penger og ansvar? 

Jeg har en veldig god nestleder med meg, og han er flink med økonomi, så per nå går det veldig fint. Jeg har jo forvaltet store beløper før, siden jeg sitter i kommunestyret, men der har du jo også en god gruppe, rådmann og lederstøtte. Jeg syns det går greit, det er til syvende og sist velferdstinget sine styremedlemmer som forvalter det, men vi innstiller jo. Vi får også rådgivning fra SiS hvis vi trenger det. Det er de som sitter på bankkontoen, og vi har ikke tilgang på kontoen selv. 

 

– Hva slags erfaring hadde du før du startet? 

– Politikk, som sagt. Men jeg satt også som nestleder i Ungdom og fritid, som er landsforeningen for fritids- og ungdomsklubb, og der forvaltet jeg blant annet noe som heter Frifond, og det var sammen med ungdommene i styret, hvor vi forvaltet penger. 

 

– Er det noe du savner i jobben? 

Savner i jobben.. I sommer var det ensomt, for da var det jeg som satt her oppe, og det var ikke studenter på campus. Ut i semesteret har det vært veldig kjekt, for det er mye folk her på Studentenes Hus. Jeg har også god kontakt med kollegene mine i de andre velferdstingene i Norge, og vi har veldig god dialog. Er det noe vi lurer på, sender vi spørsmål til hverandre. Jeg savner kanskje en tettere kontakt med lokalpolitikerne og stortingspolitikerne. 

 

– Hva er den største feilen du har gjort? 

Har jeg gjort noen feil enda.. Jo, jeg sa i Byas at favorittfilmen min var Mamma Mia, og det har jeg fått mye tyn for. Og at favorittartisten min var Taylor Swift. Det er ikke lov, tydeligvis. Folk syns jeg var litt teit da. 

 

– Hva er det viktigste du har lært? 

Tålmodighet. Ting tar tid. Det er budsjettprosesser over alt. Som ung har du jo lyst til å gjøre mye veldig fort, men sånn fungerer det dessverre ikke. 

 

– Føler du deg alene i jobben noen gang? 

Jeg gjorde det i starten, men ikke nå lengre. Jeg er veldig glad for at vi er to stykker som jobber 40 prosent, og ikke at en av oss står alene med 100 prosents stilling. Da hadde jeg nok følt meg litt alene. 

 

– Hvilken betydning har denne stillingen hatt for deg? 

Jeg har kommet meg inn i engasjertmiljøet. Og det har hatt en ekstremt stor betydning. Det er en fantastisk gjeng, og jeg føler at vi er en stor familie. Nå står jeg opp kommer jeg og spiser frokosten min her. Jeg spiser av og til både lunsj og middag her også. Jeg er ikke den som er mest på huset, men hvis jeg vil komme, vet jeg alltid at det er noen her. Å ha et sånt miljø her er fantastisk. Og alle er velkommen hit, man trenger ikke å ha verv for å komme hit og ta en kopp kaffe. Det burde nok flere studenter visst om. 

 

Torin Kørner (25) 

Daglig leder i Tappetårnet. 

Honorar: 75.000 kroner i året. 

Forvalter: 4 millioner i omsetning i 2016. 

 

– Hvor mye tid bruker du på vervet?

Det varierer veldig. Det er en 50% stilling. I snitt skal jeg bruke omtrent 20 timer i uken. En uke bruker jeg kanskje mellom fem og ti timer, mens en annen uke er det kanskje nærmere 40. Jeg jobber også om sommeren, når jeg ikke blir honorert. Arbeidet fordeler seg utover året.
 

– Hvorfor ville du ha vervet? 

Jeg begynte som frivillig i Tappetårnet fire dager etter jeg flyttet ned til Stavanger for å begynne på UiS i fjor. Jeg var veldig heldig som fikk lov til å være en del av denne gjengen. Jeg syns det var helt konge, og jeg trivdes utrolig godt. I tillegg hadde jeg en studiekompis som jobbet som prosjektleder her. Jeg visste med én gang at jeg ville søke her, istedenfor å søke andre verv i for eksempel linjeforeningen. Denne stillingen gjorde at jeg sluttet i en jobb hvor jeg tjente mer enn her i forhold til arbeidsmengden, men jeg syns det var ufattelig gøy og mye kjekke folk.
 

– Hva tenker du om å forvalte så mye penger og ansvar? 

Nå er jo arbeidet delt på fire stykker. Vi har en egen økonom, som er ferdig med en treårig bachelor i økonomi. Det er han som forvalter pengene. Det er jo mitt ansvar, hva som brukes og at det forvaltes ansvarlig. Men vi er likevel en gruppe på fire som tar et felles ansvar for det. Jeg syns ikke det er noe problem. Jeg mener pengene våre blir forvaltet fornuftig.
 

– Hva slags erfaring hadde du før du startet? 

Jeg har hatt ansvarsoppgaver ved tidligere jobberfaring. Jeg har vært vant til å være en lederskikkelse og å ha utvidet ansvar på avdelingen jeg har jobbet i. Men ikke på den måten at jeg står alene og forvalter mye. Skjenkebevillingen for eksempel, er jo noe som står på meg. Så stort ansvar har jeg ikke hatt før.
 

– Er det noe du savner i jobben? 

Nei. Jeg syns det er en veldig grei jobb. Jeg har veldig flinke kolleger som kommer inn og bidrar hvis jeg trenger det.
 

– Hva er den største feilen du har gjort? 

Det vet jeg ikke. Du burde nesten spurt noen av de andre ansatte eller frivillige. Det har gått veldig knirkefritt hittil i hvert fall. Kanskje økonomiplanleggingen kunne vært bedre. Noen måneder blir det veldig skralt, og i andre perioder går det veldig bra. Men vi klarer oss selv, og har løst ting på en veldig god måte.
 

– Hva er det viktigste du har lært? 

Det må være hvordan du behandler folk. Forholdet mellom ansatte og frivillige, for eksempel. Ansatte har jo lønn, og da kan du kreve mer fra dem. Når du har en hel gjeng som jobber her frivillig og uhonorert, må du ha en helt annen måte å motivere dem på. Man må få til et kollektiv med ansatte og frivillige, og få dem til å fungere bra sammen og jobbe bra. Det har ikke vært vanskelig, for vi har gode folk. Men det har vært lærerikt å se hvordan det fungerer.
 

– Føler du deg alene i jobben noen gang? 

Nei. Jeg sitter jo ofte på masse mail og slikt som jeg må gjøre, men jeg er heldig med at jeg har tre flinke kolleger. Hvis jeg trenger hjelp til noe, kan jeg alltid vende meg til dem og be om hjelp. De kan komme til meg også. Vi jobber hardt sammen for å få dette til å gå rundt.
 

– Hvilken betydning har denne stillingen hatt for deg? 

Tappetårnet har bidratt veldig mye for at jeg skal trives sosialt her i Stavanger. Jeg er fra Bergen og har bodd der nesten hele livet. Jeg gruet meg litt til å flytte, og siden jeg kom inn her tidlig, har jeg blitt kjent med folk fra alle linjer og alle retninger her på UiS. Jeg har utvidet nettverket mitt utrolig mye. Folk som har gått her i fem år har ikke blitt kjent med like mange som jeg har på det ene året jeg har gått her. I tillegg har jeg fått en god lederfaring og har ledet prosjekter som bardrift i Fadderuka. Det er noe jeg kan ta med videre i arbeidslivet. 

 

Kim Roger Andersen (27) 

Faddersjef for fadderuka 2018 ved UiS. 

Honorar: 90.000 i året. 

Forvalter: Håper å ha et budsjett på 3 millioner i år, kontra Fadders 2,4 millioner i fjor. 

 

– Hvor mye tid bruker du på vervet ditt? 

Jeg bruker litt tid her og der, og jobber til alle døgnets tider. Arbeidet legges til de tidene hvor aktørene er tilgjengelig. Jeg har ingen stillingsprosent, men det står i kontrakten at man skal være tilgjengelig. 

– Hvorfor ville du ha jobben? 

For å gjøre en forskjell og for å gjøre noe annerledes med Fadder som ikke er gjort før. Det var også for å gi meg selv en utfordring, og fordi jeg får mange nye kontakter.  

 

– Hva tenker du om å forvalte så mye penger og ansvar? 

Det er viktig å ha forståelse for hva man gjør. Men det er jo et stort ansvar, og jeg er utrolig privilegert som har muligheten. Jeg har egentlig ikke noe problem med det, men jeg har jobbet en del innen samme retning før, og har en utdanning hvor jeg har tatt økonomiske fag. 

 

– Hva slags erfaring hadde du før du startet? 

Jeg har vært to år i studentpolitikken, og vært i studentparlamentet over to perioder. Jeg har også vært i NHS jobbsenter og vært med på å lage tidenes største karrieredag i 2016. 

 

– Er det noe du savner i vervet? 

Nei, det går veldig fint. Jeg kan selv tilrettelegge dagen slik jeg ønsker, og tilrettelegge plan og programmer sammen med styret. 

 

– Hva er den største feilen du har gjort? 

Det er vanskelig, vi har ikke holdt på så lenge, så det har ikke skjedd noen feil enda. Det eneste er vel at jeg har vært litt bekymret for en beslutning vi har tatt i styret, om å ha en ekstra dag på campus, på onsdagen. Det har vært en liten kabal i hodet, og jeg har tenkt på hvordan engasjertmiljøet vil takle det, ettersom det engasjerte miljøet tidligere har fått tildelt oppgaver av fadder om å gjennomføre en temafest.  

 

– Hva er det viktigste du har lært? 

Det at det er utrolig mange entusiaster blant sponsorer. Det har vært et spørsmål tidligere i Fadder, om det er så mye å hente ut fra aktørene. Men etter at jeg begynte å jobbe fysisk med å sende ut forespørsler, har jeg fått utrolig mye positiv feedback fra aktører som er villig til å gjøre mye, både økonomisk og det å være tilgjengelig for studentene. Mye av grunnen til dette tror jeg er at jeg har gått ut med litt juicy stoff med tanke på et rekordlangt frokostbord, og et litt nytt preg på festivalen. Aktørene syns nok dette er positivt.  

 

– Føler du deg alene i jobben noen gang? 

Nei. Jeg har jo to nestledere som også er honorert, og har samme kontrakten som meg, bare at de er underlagt StOr og Fadder. Styret er fordelt med at de to har ansvar for hver sin del av styret, så jeg føler meg ikke alene. Jeg har kanskje noen hårete mål, som kan gjøre at ikke alle henger helt med da. Det handler nok litt om hvordan jeg ordlegger meg når det gjelder visjonene mine for Fadderfestivalen 2018. 

 

– Hvilken betydning har denne stillingen hatt for deg? 

Jeg er på det siste året mitt på en bachelorutdanning, så jeg viser bedrifter at jeg kan håndtere dette arbeidet ved siden av utdanning. Det å håndtere ansatte som er lønnet og kan gjennomføre et såpass stort prosjekt, med mye betydning for Stavanger, håndtere møter, legge fram saker og å planlegge saker. Det har nok stor betydning for fremtidige arbeidsgivere at jeg har valgt å gjøre dette ved siden av studier, og ved siden av en jobb på hotell, i tillegg til at jeg er delvis engasjert i Norsk Hotellhøgskole. 

 

Torstein Nilsen Guddal 

Leder for BI Studentsamfunn Stavanger (BIS Stavanger). 

Honorar: 0 kroner. 

Forvalter: 600.000 kroner.
 

– Hvor mye tid bruker du på vervet ditt? 

Vervet mitt krever i stor grad at jeg er tilgjengelig 24 timer i døgnet, og dermed er det noe vanskelig å si konkret hvor mange timer jeg bruker på vervet i løpet av en uke. I snitt bruker jeg minst 10 timer på vervrelaterte oppgaver. 

– Hvorfor ville du ha jobben? 

Jeg ble bitt av engasjertbasillen det første året på BI. Jeg har alltid vært engasjert, så det var naturlig for meg å ta lederstillingen i BIS. 

 

– Hva tenker du om å forvalte så mye penger og ansvar? 

Jeg tenker at det selvfølgelig er et stort ansvar, men jeg har en flink ledelse rundt meg. Jeg har også en økonomiansvarlig, som gjør en veldig god jobb med å sette budsjetter og drive økonomisk bærekraftig med studentene i tankene. 

 

– Hva slags erfaring hadde du før du startet? 

Jeg har vært med i studentkomiteen på OTD 2015 og ONS. Jeg har også erfaring fra min tid på utveksling, der jeg var konsulent og representant for ANSA i Frankrike og ambassadør for den årlige Entreprenørskapsfestivalen på skolen Grenoble Ècole De Management. Jeg har også sittet i Velferdstinget, og i Næringsforeningen. Jeg har egentlig vært engasjert siden videregående, så det var naturlig for meg å fortsette med det da jeg begynte på BI.  

 

– Hva er den største feilen du har gjort? 

Det har vært en grad av utfordring knyttet til å kunne tilby flere lavterskeltilbud til våre 600-700 medstudenter. Dette innebærer blant annet flere aktiviteter på skolen og en større bevisstgjøring av hvilke muligheter studentene har. Vi har i forbindelse med dette arbeidet vært med å bygge en større tilhørighet til skolen og organisasjonen.
 

– Hva er det viktigste du har lært? 

Det viktigste jeg har lært i mitt verv må nok være å lede et studentsamfunn med mange varierte oppgaver og mye aktivitet. Jeg lever etter tankegangen om tillitbasert ledelse, og gi min ledelse og frivillige autonomi samt muligheten til å skape det de vil gjennom vervet. Å se at denne tankegangen fungerer i praksis, er en viktig lærdom for fremtiden. Videre også det med å skape felles mål og en visjon som hele organisasjonen kan se seg igjen i – som er å bedre studiehverdagen til våre medstudenter.  

 

– Føler du deg alene i jobben noen gang? 

Nei. Vi er en veldig sammensveiset gjeng som har det veldig gøy sammen. Hvis jeg trenger hjelp har jeg en ledelse i ryggen som har veldig mye kunnskap og erfaring. Jeg føler at jeg er der som en ressurs for dem, men at vi samtidig utfyller hverandre på en god måte. 

 

– Hvilken betydning har denne stillingen hatt for deg? 

Jeg har lært mye om meg selv, om sterke og svake sider, og gjennom situasjoner som har vært vanskelige. Det å faktisk være i ulike typer situasjoner har lært meg mye. Vervet har også gitt meg mange gode vennskap og nettverk for fremtiden. Men det som har vært av størst betydning for min del, er det å kunne være delaktig i å skape en bedre studiehverdag for mine medstudenter, både på campus, studentbyen Stavanger og sosialt. 

  

 

Jørgen Sjøberg (25)

Leder i Studentorganisasjonen (StOr).
Lønn: ca. 285.000 i året.
Forvalter: Totalt er StOrs budsjett på ca 1,6 millioner kroner (inkludert lønnsmidler). 

 

– Hvor mye tid bruker du på jobben? 

Det er vanskelig å si. Jeg har ikke telt timer dessverre. Noen uker kan være veldig hektiske og andre dager kan være relativt rolige. Hvor mange timer det blir i uka er jeg usikker på, men det blir nok mer enn 37,5 timer.
 

– Hvordan er det for deg å forvalte så mye ansvar/penger? 

Det er klart at man føler en form for press når det er snakk om så mye penger. Det er viktig å ha kontroll, og heldigvis har vi en organisasjonskonsulent i StOr som holder oversikt underveis og dermed deler vi litt på den ansvarsbyrden selv om det til syvende og sist er jeg som står ansvarlig.
 

– Hvorfor ville du ha jobben? 

Jeg ville ha jobben fordi jeg ønsker å bidra til at studentene ved UiS skal få en bedre studiehverdag. Det er viktig for meg at studentene blir hørt i saker som angår dem og får være med på utviklingen av universitetet. 

 

– Hva er det viktigste du har lært?  

Det er vanskelig å si hva som er det viktigste, for jeg har lært utrolig mye. Men hvor viktig det faktisk er at studenter engasjerer seg i sin egen studiehverdag, er noe jeg har lært. Vi blir spurt om våre meninger i utrolig mange forskjellige saker, og det er saker som kanskje ikke vil direkte påvirke studentenes hverdag, men hvor vi som studenter uansett bør ha en mening. Dermed har jeg fått en helt annen forståelse for hvor viktig det er med studentengasjement!  

 

– Hva har jobben betydd for deg personlig?  

Jobben har betydd utrolig mye for meg personlig. Jeg har lært veldig mye om meg selv, både styrker og svakheter, som jeg vil ta med meg videre i livet. Jeg får også lov til å jobbe på heltid med noe jeg er utrolig opptatt av.  

– Hva er den største feilen du har gjort i jobben? 

Det er vanskelig å si nå. I veldig mange saker føler man at man kunne gjort ting annerledes. Det er nok lettere å svare på det spørsmålet når man er ferdig og ser tilbake på hele jobben som er gjort. Det kan jo hende at noen allerede nå har noen tanker om hvilke feil jeg har gjort, og hvilke av de som er den største. Kanskje de andre studentlederne har noen tanker, hehe. 

– Føler du deg noen gang alene?  

Nei, jeg har to fantastiske nestledere som jeg jobber tett med. Hadde det ikke vært for dem, hadde nok situasjonen vært veldig annerledes for min del. 

– Har du erfaring fra lignende arbeid? 

Den mest relevante erfaringen er nok fra i fjor da jeg var Nestleder for Utdanning. Jeg merker samtidig at dette er en helt annen stilling, med et helt annet ansvar. Jeg har også vært leder av en linjeforening, men det kan heller ikke sammenlignes. 

– Er det noe du savner i jobben? 

Da må det vel bli mer innflytelse. Hehe.  

 Charlotte Søyland Simonsen (25)

Styreleder i Studentskipnaden i Stavanger (SiS).
Lønn/honorar: 80.000 kroner i året.
Midler du forvalter: I budsjettet for 2018 har vi budsjettert med 171.891.000 kr i inntekter. 157.091.000 kr i utgifter. Det gir et resultat på 10.038.000.

– Hvor mye tid bruker du på jobben?  

Det går en del tid, men det er vanskelig å si hvor mye. I noen perioder er det travlere enn andre.

– Hvordan er det for deg å forvalte så mye ansvar/penger?  

Det er selvsagt et veldig stort ansvar. Heldigvis har jeg et veldig kompetent styre, jeg forvalter ikke alt alene.

– Hvorfor ville du ha jobben?  

Det er en utrolig spennende utfordring som jeg har lært utrolig mye av. Det å få lov til å være med på å påvirke hva SiS skal jobbe med for å gjøre studentlivet bedre, er et stort privilegium.  

 

– Hva det viktigste du har lært? 

Jeg har lært mye om økonomi. Men også om styrearbeid generelt.

– Hva har jobben betydd for deg personlig?  

Jeg har møtt utrolig mange flotte og dyktige mennesker, og det har betydd mye for meg. Jeg har også fått mulighet til å utvikle meg, det er også noe jeg setter stor pris på.  

 

– Hva er den største feilen du har gjort i jobben?  

Jeg gjør sjeldent noe alene, avgjørelser blir tatt av styret. Jeg vil ikke si at styret har gjort noen feil, alle vedtakene kan jeg stille meg 100 prosent bak.

– Føler du deg noen gang alene?
Absolutt ikke!

– Har du erfaring fra lignende arbeid?

Ja, jeg har vært aktiv i styrer gjennom politikken. Det er selvsagt ikke det samme, men jeg har erfaring med møteledelse, da jeg har vært styreleder i andre organisasjoner. Jeg har også vært styremedlem i Stavanger Natur og Idrettsservice i to år nå. Det er ganske sammenlignbart. 

 

– Er det noe du savner i jobben?
Nei, jeg er veldig fornøyd. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.