Skal aldri i skogen igjen!

0

FireFilm: Blair Witch
Regi: Adam Wingard
Skuespillere: James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid
Sjanger: Grøsser
Varighet: 89 min

Anmeldt av Rafael Motamayor – foto: film web

Mulig du har ikke sett film «The Blair Witch Project», men du har sikkert sett dens etterkommere. Takket være The Blair Witch Project, ble «found footage»-sjangern utrolig populær og vi fikk «Paranormal Activity» og mange andre filmer. Dette var også en av de første gangene hvor en film ble markedsført via internett. Ved å vise politiannonser som viste at karakterene fra filmen faktisk døde, fikk de folk til å tro at filmen var egentlig fakta.

Derfor var det umulig at en oppfølger kunne lages på en konvensjonell måte. I mai kom en trailer til en film som hetet «The Woods», en found footage-film som fant sted i skogen. Men under Comic-con messa i juli ble det avslørt at filmen var egentlig en oppfølger til The Blair Witch Project!

Det har gått 20 år siden hendelsen til The Blair Witch Project, hvor Heather, søstera til James (James Allen McCune) forsvant i skogen. Nå finner James en video fra slutten av første filmen som viser at hans søster kanskje lever. Da bestemmer James, sammen med sine venner Peter (Brandon Scott), Ashley (Corbin Reid) og Lisa (Callie Hernandez) å dra til skogen for å finne ut hva skjedde for 20 år siden.

En ting som «Blair Witch» gjør så bra er bruken av teknologi. Filmskapere vet at de ikke bare kan bruke et kamera som i originalen, fordi alle har et kamera i mobilen. Derfor tar karakterer hvert sitt kamera, pluss GoPro-er, til og med en drone med seg. Selv om vi får noe kule bilder med dronen, er den dessverre for lite brukt.

Før de går inn i skogen, møter James og de andre Talia og Lane, som fant videoen om Heather. Lane varsler James om «Blair heksen» som bor i den skogen og dreper alle som tilbringer natten der. Og det er her filmen utmerker seg. Dette kunne ha vært en enkelt grøsser om folk som dør i skogen på grunn av noe paranormalt, men Blair Witch legger mye til mytologien rundt heksen, som gjør det enda skumlere.

Hendelsen i filmen er nesten det samme som i originalen. Med en gang James og gjengen går inn i skogen, begynner de å oppleve merkelige ting, og folk begynner å dø. Uansett er filmen veldig skummelt, og har et veldig raskt tempo. Lyddesign og lydklipping er helt fantastiske, det er det som skremmer deg og filmen gjør det veldig ofte. I tillegg er det ting som skjer i den siste halvtimen som får deg til å tenke om hele filmen på nytt.

Alt i alt er Blair Witch en verdig oppfølger til en av de mest vellykket grøsser-filmene i verden, veldig skummel og med en god mytologi. Du vil aldri gå i skogen etter å ha sett denne filmen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.