Sjarmerende god

0

FireFilm: Bridget Jones’s Baby
Regi: Sharon Maguire
Skuespillere: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey og Sarah Solemani
Sjanger: Romantisk komedie
Manus: Helen Fielding, Dan Mazer og Emma Thompson
Varighet: 2 t. 2 min

Anmeldt av Andres Haugen Vikhagen  Foto: filmweb

15 år etter «Bridget Jones’s Diary» er den originale filmregissøren Sharon Maguire tilbake i registolen etter at hun sto over å regissere den mindre gode oppfølgeren «Bridget Jones: The Edge of Reason. Filmen markerer også et slags comeback for skuespilleren Renée Zellweger som tok seg en seks år lang pause fra film. Med Maguire tilbake i registolen er Bridget Jones tilbake der hun hører hjemme, like sjarmerende og usikker som vi husker.

Bridget (Zellweger), nå i starten av førtiårene, har en toppjobb som nyhetsprodusent og har et stort fokus på singellivet og karrieren. Det hele endret seg ganske drastisk da hun oppdager at hun har blitt gravid, og ikke vet hvem som er faren. Hun har i løpet av en uke både vært med ekskjæresten Mark (Firth) og nykommeren Jack (Dempsey), og hun kan bare være 50 prosent sikker på hvem av dem det er. Så i god gammel Bridget Jones-stil kompliseres ting drastisk og livet er alt annet enn A4.

Etter flausen med den andre Bridget Jones filmen er det nå godt å se Bridget tilbake i god gammel stil. Hun har et like komplisert liv og fremstår like sjarmerende som alltid. Zellweger eier rollen fullstendig og glir rett inn igjen i dette morsomme og varmende filmuniverset. Også Firth i rollen som Mark er til å kjenne igjen fra de tidligere filmene, ille til mote og ikke veldig god på å uttrykke følelser. Når det kommer til Patrick Dempsey som nykommeren Jack er det ikke mye å utsette, ei heller så mye nytt han tilfører. Han spiller en karakter ikke ulik det meste han spiller ellers i andre filmer. En amerikansk kjekkas som gjør akkurat de rette tingene og sjarmerer enhver kvinne. Som dere kanskje skjønner så er Hugh Grants karakter Daniel ikke med i denne filmen. Men med Dempseys Jack er det ikke så veldig mye som er annerledes.

Denne filmen er på ingen måte en humorbombe, og lider litt av det man kaller «billig humor» som i veldig mange tilfeller dreier seg om humor som følge av pinlige situasjoner. Men på grunn av karakterenes forhold til hverandre, skuespillerprestasjoner og en fantastisk britisk tilnærming til humor, altså til dels mye banning og britiske uttrykk, blir filmen som en pakke morsom nok til at man ler og humrer gjennom hele filmen.

Alt i alt er dette en god feelgood romantisk komedie som jeg tror mange vil like og som man vil kose seg med. Bridget Jones har et veldig innholdsrikt liv, som er både komplisert og til tider svært slitsomt. Den skiller seg ut fra andre romantiske komedier ved at hovedkarakterens liv ikke alltid går på skinner til enhver tid, noe mange kan relatere seg til.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.