Sex og samliv: Har du en fetisjist i deg? 

0

Har du en fetisjist i deg? 

Av Lea C. Tvervåg 

Hva tenner deg? Det finnes utallige fetisjer, men hva er egentlig de vanligste? Og ikke minst –  hva er de mest uvanlige? Hvordan vet jeg om jeg har en fetisj? Her det det mye nytt og spennende å utforske.  

Fetisjisme eller fetisj handler om å like spesielle ting i forbindelse med sex. Handlinger, gjenstander, kroppsdeler og klær som ikke har noe med sex å gjøre, får en seksuell verdi. Hvis du må ha eller gjøre noe spesielt for å få orgasme? Kanskje du føler deg litt annerledes? Fetisjisme er langt mer vanlig enn antatt. 

Du har helt sikkert hørt om fotfetisj. Dette er den mest utbredte fetisjen i verden. Å ta på, slikke eller suge på tær, ankler eller knær kan gjøre en ekstra kåt og hjelpe å oppnå en orgasme. Det er mange av oss som hater føtter og fotfetisj sees derfor på som noe negativt og ekkelt. Det mange ikke vet er at fotfetisj ikke alltid innebærer å slikke og å ta på føtter. Andre tenner ofte kun på å se på føtter, i for eksempel sko eller strømpebukser. 

– Jeg har selv slikket/sugd 3 jenter sine føtter som først ikke syns noe særlig om det, men etterpå likte de det utrolig godt, èn av de skrek til og med midt i slikkingen “Den andre foten også, den andre” skulle nesten tro at jenter hadde ett stimulansepunkt der. 

– Mann, diskusjon.no 

 

Det kommer kanskje ikke som noe sjokk at makt og dominans også er populært. Mye av grunnen til det er fordi det har mange forskjellige nivåer. Det kan forbindes med håndjern, lær, gummi, vibratorer og mye mer. Etter ‘’Fifty Shades of Grey’’ ble dette både mer utbredt og sosialt akseptert. Å være i kontroll over et annet menneske gir en maktfølelse som en ellers kanskje ikke har i en vanlig hverdag. 

 Jeg tiltrekkes av jenter som ikke tenker og som gjerne er ganske overfladiske. Jenter som har bra kropp og lite brains. Jeg elsker tanken på at hun er en “fitte” som holder kjeft og adlyder. – Mann, kvinneguiden.no 

 

En annen type maktfølelse kan man få av å gi noen en ‘’golden shower’’. Det innebærer å urinere på partneren eller å bli urinert på. Noen tenner også på å tisse på seg selv eller å se på at andre gjør det. Folk er som oftest skeptiske til fetisjen fordi mange mener det er skittent. Urin skal være bakteriefritt i det øyeblikket det forlater kroppen, og så lenge personen som urinerer er frisk skal det ikke være farlig. 

– Her om dagen prøvde jeg å ta initiativet til min nest største fetisj; golden shower, men mannen min var skeptisk til å tisse på meg i dusjen. Han mener at tiss er bakterieinnholdig, og klarte ikke å få ut mer enn en liten skvett. 

– Kvinne, kvinneguiden.no 

 

Personer med voksen babysyndrom liker å snakke babyspråk. De liker å kle seg ut som en baby, gjerne med smekke, bleie og bamse. Rollespillet kan innebære blant annet skifting av bleie og amming. Andre har kun en fetisj om å bruke bleie. Det kan virke avslappende og bleien kan symbolisere frihet for ansvar. 

 Jeg har en meget hemmelig fetisj, jeg tenner på det å gå med bleier og bli behandlet som et lite barn. Fratatt ansvar og stelt og dullet med. Lurer på om det finnes en mann der ute som vil være pappaen min tro? 

– Kvinne, kvinneguiden.no 

 

Fetisjer oppstår oftest helt tilfeldig. Du oppdager det gjerne under en gitt situasjon hvor en gitt gjenstand eller hendelse tenner deg litt ekstra. Det er ikke alltid man trenger å bruke fetisjen for å oppnå seksuell nytelse, men for andre er det et must. En person som har en fetisj har større sjanse for å få flere eller endre det seksuelle tenningsmønsteret sitt. Det er ikke unormalt å ha en fetisj, men trenger du råd og noen å snakke med kan du kontakte interesseorganisasjonen for fetisjister, Smil Norge. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.