Sex og samliv: Få det på!

0

Sex og samliv: Få det på! 

Tekst: Lea C. Tvervåg Illustrasjon: Ewa Barbara Mundhenk

Kunne du tenkt deg å få ris av et skohorn fra IKEA? Eller å bli kløpet i niplene av et par klesklyper? Sexleketøy kan være både lett tilgjengelig og billig. Slips, skjerf, belte, teip og mange andre dagligdagse objekter har mange av oss hengende i skapet, eller liggende i skuffen. Hva med å bruke det til noe nyttig? 

Ett av emnene kvinner søkte oftest på i 2017 var ’’rough sex’’. Det viser undersøkelsen ’’Year in review’’ utført av PornHub. Noe nytt menn søkte på i 2017 var ’’Fidget Spinners’’, men ’’MILF’’ og ’’step mom’’ holder nok et år toppen. Kvinner ser hele 91 prosent oftere enn menn på røff sex. Dette kan så klart bare være en av fantasiene vi damer har og som vi aldri kommer til å utføre på ekte. Eller så vil vi at kjæresten skal slutte å være så forbanna hensynsfull hele tiden. 

Selvfølgelig liker ikke alle røff sex, men mange har derimot fantasier om det. Vaniljesex, eller såkalt vanlig sex kan være alt du trenger. Så hva kan egentlig kalles for røff sex? Å bli løftet oppetter veggen? Å bli klasket på ræva i doggystyle? Å pule dama dritfort? Nei, det er ikke røft. Det er mest sannsynlig en helt gjennomsnittlig runde med vaniljesex. Tro det eller ei, det finnes faktisk folk som kan piskes til nytelse, men det trenger ikke nødvendigvis å være partneren din. Snakk med partneren din og spør! Hun eller han kan nemlig ha akkurat samme fantasi som deg. 

Det er flere muligheter for hva du kan gjøre for å bli røffere i senga. Du kan begynne med å ta et hardt grep på partneren din under akten. På hofter, baller, hals, nakke eller rumpa er gode alternativ. Ved å gjøre dette viser du ikke bare at du har kontroll, men også at du liker å være i kontroll. Å overlate ansvaret til partneren sin kan virke både avstressende og frigjørende, så hva passer vel bedre når du er stresset over hverdagens utfordringer og eksamener? 

Er du villig til å gå enda lenger kan du benytte deg av forskjellige redskaper. Som nevnt tidligere kan du bruke mye av det du kanskje allerede har liggende. Hvis du vil prøve noe ordentlig ville jeg gått for en crop, eller ridepisk som mange heller kaller det. Du trenger ikke å bruke mye kraft for å etterlate merker. Flogger og paddle kan være andre alternativ dersom det blir for røft. Flogger har flere ’’frynser’’ og man må bruke betydelig kraft for å etterlate merker. En pad svir og er høylytt, så den anbefales ikke hvis du bor i kollektiv. 

For å gjøre det mer interessant kan du binde fast partneren din. Det kan virke like avstressende som å bli påført smerte sammen med nytelse. En studie fra 2015 utført av professor ved UiO, Bente Træen, viser at nesten halvparten av kvinner mellom 18 og 29 år kunne tenke seg å bli bundet fast under sex. Av 568 deltakere av undersøkelsen ville 44 prosent av menn også tenke seg å bli bundet opp. 

Det er ingen tvil om at markedet er fullt av forskjellige sexleketøy. Det finnes hansker og leketøy med strømtilførsel som gir støt til spesifikke erogene soner som nippel, klitoris, penishode, anus og mye mer. Her er det bare å velge og vrake. En elektrisk fluesmekker kjøpt på Jernia anbefales altså ikke. Har du høyere smerteterskel? Prøv penisplugg, spermstopper eller en kuklås og la partneren din tease deg. 

Bondage og disiplin, dominans og underkastelse, sadisme og masochisme. Fellesbetegnelsen er BDSM. Den mest vanlige misforståelsen om BDSM er at det oppstår fra vold eller misbruk i hjemmet, og det å engasjere seg i det betyr at du liker å skade eller å bli skadet av andre. Den seksuelle preferansen ble i Norge friskmeldt i 2010. Før ble BDSM sett på som en psykiatrisk diagnose, og det blir det fortsatt andre steder i verden. 

Forskning.no skriver i en artikkel at de som praktiserer BDSM er friskere enn folk flest. De er mer utadvendte, spontane og pliktoppfyllende. Det er altså helt vanlige mennesker som driver med BDSM. Naboen, kassadama, foreleseren og tannlegen din nyter BDSM som en fasett av seksualiteten og livsstilen sin. Du trenger ikke nødvendigvis å være en av disse, eller ha noen som helst interesse for BDSM for å ha et bra sexliv. Jeg sier bare at det skader ikke å prøve hvis alle andre aktuelle alternativer går i grus. Hvem vet, kanskje du finner din indre dominans? 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.