Samler kreative studenter for å løse helseutfordringer: – Årets tema er spesielt viktig

43
VIKTIG TEMA: Isabel Lucia Næss er med på å arrangere Helse Hackathon og mener årets fokus på fysisk og psykisk helse er ekstra viktig.

Fysisk og mental helse er satt på dagsorden når Lyspæren ved Universitetet i Stavanger for første gang inviterer til Helse Hackathon.

– Vi valgte helse som årets tema fordi koronapandemien har ført med seg flere helseutfordringer, særlig knyttet til ensomhet. I tillegg er helseinnovasjon blitt et viktig satsingsområde for universitetet, sier leder for gründerinkubatoren hos Lyspæren ved Universitetet i Stavanger Isabel Lucia Næss.

Hackathon er et arrangement der studenter, gründere, forskere og andre kreative krefter møtes for å løse caser fra reelle bedrifter og organisasjoner. Med pandemien som bakteppe søker arrangementet å legge til rette for at deltakerne i løpet av to dager skal finne frem til ideer og løsninger for dagens og fremtidens helseutfordringer.

– Vi legger ingen føringer, her er det kun fantasien som setter begrensninger, sier Næss.

Arrangementet går av stabelen tirsdag 27. april.

LES OGSÅ: Skal bygge 129 nye studentboliger – et lite stykke igjen

Nye perspektiver

– Ved å samle folk fra forskjellige fagområder får man nye perspektiver på utfordringene og kan skape ideer og løsninger det ellers ville vært vanskelig å finne frem til, sier Næss.

Blant organisasjonene og bedriftene som bidrar med caser deltakerne skal løse er Bouvet, Stavanger Turistforening, Tegnehuset og Stavanger Universitetssykehus. Disse kalles problemeiere i arrangementet.

– Mye av verdien i en idé ligger i tiden den springer ut fra. Vi tror det vil være veldig nyttig for problemeierne å få innsikt i studentenes perspektiver på utfordringer knyttet til helse, sier leder i Lyspæren Minnah Fahmida Haniffa.

PROBLEMEIERE: Minnah Fahmida Haniffa mener at mye av verdien i en idé ligger i tiden den springer ut ifra.

LES OGSÅ: Dette er studiet med høyest snitt på UiS: – Det er et veldig lite nåløye å komme gjennom

Lav terskel for å delta

En av deltakerne i Helse Hackathon er Richard Reistad. Han er andreårsstudent på masterstudiet i økonomi og administrasjon ved UiS.

– Helse som tema er viktigere enn noensinne. Dette er en gyllen mulighet til å samle ressurser og finne gode løsninger på helseproblemer.

Med bakgrunn i økonomifag håper Reistad å kunne bidra med sin kompetanse innen forretningsutvikling i arbeidet med å finne gode ideer og løsninger. Han peker på at det er lav terskel for å delta, og oppfordrer folk til å melde seg på.

– Man trenger ikke være ingeniør eller å kunne koding for å skape de beste løsningene. Det er ikke nødvendigvis de med mest teknisk kompetanse som kommer med de beste ideene.

DELTAKER: Richard Reistad er en av deltakerne til årets Helse Hackathon. Foto: Privat.

LES OGSÅ: Datateknologi: –Det krever disiplin

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.