Så enkelt er det å lage hjemmelaget pasta – med en god kremet sitronsaus

0

Denne oppskriften er perfekt om du har lyst til å imponere noen uten å jobbe særlig for det. Hvis du som meg elsker å få skryt, men vil bruke minst mulig tid og krefter for å oppnå det, er denne oppskriften noe for deg.

Vi begynner med en liten gjennomgang av ingrediensene.

For en sulten person trenger du:

 • En sitron
 • 2 dl kremfløte eller matfløte
 • Kaldt, usaltet smør
 • Parmesan
 • Din favoritt pasta eller hjemmelaget pasta (se under)

Du kan kjøpe den billigste eller dyreste pastaen du ønsker. Det er heller ikke viktig hva slags type det er. Vil du slå på stortromma derimot, kan du lage pastaen selv. Det er enklere og billigere enn du tror.

Til hjemmelaget pasta trenger du:

Egg, mel, olje og salt. Det kan være litt vanskelig å beregne hjemmelaget pasta. Mye kommer an på hvor tykk pastaen blir, og hvor mye som går i søpla av ren frustrasjon dersom du ikke har brukt nok mel. Jeg vil tro du fint kan dele denne oppskriften med noen dersom du ikke ønsker å lage for mye mat. Tidligere har denne oppskriften holdt til tre personer. Hvis du liker en godt sauset pasta trenger du heller ikke å halvere resten av oppskriften.

 • 4 egg
 • 365 g mel
 • 1 ss olje

Bland ingrediensene sammen og kna deigen i ca. 10 minutter. Deigen kommer til å virke veldig smulete i starten.

Etter mye knaing vil den se slik ut:

Rull inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet en halvtime. Pass på at deigen får hvile litt i romtemperatur før du begynner å kjevle. Da blir deigen mer samarbeidsvillig.

Kjevle ut deigen med rikelig med mel og så tynt som mulig. Du skal kunne skimte konturene av hånden din når du holder opp deigen, slik du ser på bildet.

Strø mel på toppen og legg deigen i en trekkspill-form. Skjær med kniv i tynne strimler. Det er viktig at du bruker rikelig med mel mellom lagene av pasta.

Kok opp en stor kjele vann og ha i så mye salt du er komfortabel med. Hele vitsen med å salte pastavann er at det skal sette smak på pastaen. Du kan kanskje tenke deg at det skal en del salt til om du koker opp en liten med vann.

Når du koker hjemmelaget pasta er det viktig at du bruker nok vann og at vannet faktisk koker. Dersom vannet bare bruser lett vil pastaen oppmuntres til å klistre seg sammen. Når vannet koker ordentlig tvinges pastaen fra hverandre. Tenk på boblene i kokende vann som en god venn som tvinger deg til å bli med på Spice Girls allsang istedenfor å dra hjem til et dårlig ligg. Om mulig, ta av deg ølbrillene når du skal velge hvem du blir med hjem og når du skal koke pasta. U deserve it!

Videre fremgangsmåte:

 1. Kok opp pastavann. Salt rikelig.
 2. Mens du venter på at vannet skal begynne å koke (husk Spice Girls allsang), skrell av to skiver skall fra sitron. Skjær skallet i avlange, tynne biter og sett til side. Dersom du ikke er så opptatt av at maten din skal se fin ut kan du hoppe over dette steget.
 3. Rasp av resten av sitronskall i en oppvarmet kjele. Tilsett 3 dl fløte og la putre litt. Tilsett en og en spiseskje kaldt, usaltet smør. Du skal ha til sammen 6 spiseskjeer. Vent helt til en smørklatt har smeltet før du rører inn neste. Smøret må være kaldt for at sausen skal tykne.
 4. Når pastaen er al dente (det vil si at den har litt tyggemotstand), overfør til saus. For hjemmelaget spagetti går dette fort. Sjekk pastaen etter ca. 4 minutter. Dersom du bruker ferdig pasta kan du trekke fra ca. 2 min fra det som står på pakningen. Hell i en sleiv med pastavann. Hiv oppi en håndfull revet parmesan og bland godt sammen.

  Nyt alene, med venner eller med et menneske du glemte å ta av deg ølbrillene for!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.