Regjeringen åpner opp – Fadder mener det er for uklart

42

Regjeringen åpner for arrangement med inntil 50 deltagere. Samtidig er Faddersjefen misfornøyd med informasjonen de får fra ministerne. 

Helseminister Bent Høie (H) la i dag frem nye retningslinjer for arrangementer på offentlig sted. Fra 7. mai vil det være åpning for å avholde arrangementer med inntil 50 personer.

Kravet til åpningen er at det skal være mulighet til å avholde minst én meters avstand mellom hver deltaker. Det skal også være en ansvarlig arrangør som har oversikt over deltakere.

Arrangementer med over 500 mennesker vil forbli forbudt til 1. september, men fra og med 15. juni kan det bli mulig å avholde arrangementer med inntil 200 deltakere. Det avhenger av smittekurven og ministeren opplyste at reglene vil oppdateres innen den tid.

– Barn og unge skal stå først i køen. Deretter kommer næringslivet, sa Høie fra talerstolen.

– Uklart

En av dem som blir sterkt berørt av hva regjeringen tillater er Fadderfestivalen i Stavanger. De har tidligere gjort det klart at de ikke har til hensikt å avlyse, men at de vil se an og gi studentene et best mulig tilbud. De er ikke imponert over det helseministeren fortalte i dag.

Faddersjef Una Ruzic. (Foto: Arkiv)

– Det er fortsatt veldig mye uklarheter rundt hva som vil skje i sommer noe som gjør det veldig vanskelig å planlegge, sier faddersjef Una Ruzic til SmiS.

Hun mener det er synd at informasjonen ikke kommer klart nok frem, og mener Fadderfestivalen er en fleksibel festival med muligheter for å gjøre endringer for å gi studentene et godt tilbud til tross for restriksjoner.

– Vi trenger også klare rammer og tid for å planlegge. Vi føler ikke Regjeringen legger til rette for dette, sier Ruzic, og legger til at hun hadde sett for seg mer langsiktige prognoser på dagens pressekonferanse.

Uvanlig semesteråpning

Ruzic og fadderstyret fortsetter uansett planleggingen mot høstens festival. Nå må de bli enig om et antall deltakere de skal planlegge for.

– Å vente til juni, eventuelt juli vil være for kort tidsperiode. Derfor må vi ta høyde for at vi kan arrangere med 200 deltakere og heller prøve å holde mulighetene åpen for at vi kan utvide etter hvert, sier hun.

Fjorårets semesteråpning med rektor. (Foto: Philip Bergset)

At det blir en annerledes åpning på semesteret er klart. Allerede har UiS lagt om til en heldigital åpning i velkomstuken. Det betyr at det tradisjonelle åpningsarrangementet 10. august, åpninger ved fakultetene og andre aktiviteter blir arrangert over internett.

Rektor Klaus Mohn har satt ned en arbeidsgruppe som skal komme med anbefalinger for resten av høstsemesteret, opplyser direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved UiS, Anne Selnes.

– Vi vil følge utviklingen nøye, forteller Selnes.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.