Realt gull

0

 Hun har blitt spådd en lysende fremtid, og Stavanger fikk se hvorfor. Dagny fra Tromsø er ikke noe ”Fool’s Gold”, hun er ekte gull som bare det. 

Av Christian Gran Svenningsen.

Foto: Solfrid Skaret.

Karrieren til Dagny Norvoll Sandvik skøyt virkelig fart i fjor. Etter at hun slapp singelen Backbeat ble hun et internasjonalt fenomen, ingen trodde det var en norsk dame som stod bak. Sangen ble delt mer enn pop-dronningene Sia og Ellie Goulding sine aktuelle låter, og vipps var Dagny på vei mot stjernehimmelen. Nå er hun ute på sin Ultraviolet Tour, oppkalt etter hennes første EP som ble sluppet i fjor høst. Stavanger og den intime Tou Scene var så heldige å være et av stoppene på turneen.

 

Glitrende øyevipper og stemme

Ved første pust forstår man hvor suksessen kommer fra. På scenen er hun helt komfortabel, og man ser at hun virkelig elsker det hun driver med. Kjemi har hun med både publikum og band. Dette er noe Dagny kan. Hun åpner like gjerne med en ny låt som faktisk resulterte i gåsehud. ”Goosebumps never lie” sa en vis mann en gang. Andre låt ut var tittelsporet til EP’en og turneen; Ultraviolet, som ble fremført til stor ekstase fra publikum. Med glitrende øyevipper, så vel som stemme, sjarmerte Dagny Stavanger i senk allerede fra første sekund.

God kjemi på scenen

Det var ikke bare Tromsøværingen som strålte på scenen. Hun og bandet hennes har spilt sammen i mange år opplyste Dagny, og det merkes. Mot slutten, under en av hennes nye låter Waiting Game, kjørte trommisen i gang en trommesolo, som Dagny også ville være med på. De koste seg på scenen med et stort smil om munnen, noe som smittet over på publikum. Uten denne kjemien og ferdighetene til bandet, ville nok denne konserten vært av et annet, dårligere kaliber. Derimot skal det nok mye til for å ødelegge gullstrupen til Dagny.

 

Mange nye låter

Av de tolv sangene som ble spilt, var nesten halvparten av de nye, eller enda ikke utgitt. De har vært fast inventar i set-listen under turneen, men de er nok noen godbiter som er spart til utgivelse i år.  En god smakebit av hva som kommer i løpet av året ble man i alle fall servert. Bullet var en av disse. Med et fengende og groovy guitar-riff ble den fremført av Dagny med stor entusiasme. En god låt man kan glede seg til å få inn i spillelisten. En cover-versjon av Years & Years sin Shine fikk hele salen til å danse, det samme gjorde hennes velkjente singel, Fool’s Gold. Vi har mye å glede oss til fremover, for det nye materialet er av samme kvalitet, hvis ikke bedre enn det vi har hørt før. Noen av de blir nok å høre på radioen snart.

 
Allsang og gåsehud

Den minneverdige konserten avsluttes med to låter fra hennes EP. Man tror det er slutt etter herlige Fight Sleep, men de har selvfølgelig planlagt en siste låt. Dagny og bandet går av scenen med stor applaus og blir ”tvunget” tilbake – dette er selvfølgelig planlagt. De velkjente trommene og vokalene fra Backbeat runger ut av anlegget, og publikum synger med. Kveldens konsert avsluttes på det herligste vis – smil, glede og allsang. Det er nok ikke å gå for langt å si at Dagny kommer til å bli stor, og hennes konserter bare større og større. Det er ikke lenge til man må betale tre ganger så mye for å se henne i egen person. Heia Dagny! Du er gull verdt.

Set list: 

pastedGraphic.png

That (ID)

Ultraviolet

Snails (ID)

Bullets

Years & Years-cover: Shine

Fool’s Gold

Wearing Nothing

Too Young

Let it Rain

Waiting Game

Fight Sleep

Backbeat

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.