Rådgir din bolisikkerhet

0

Boligrådgiverne er et nyoppstartet konsulentfirma bestående av Christian Harmens Skjelbakken og Markus Uldal. De hjelper unge inn på boligmarkedet. 

Unge boligrådgivere: Eiendomsmeglerstudentene f.v. Christian Harmens Skjelbakken og Markus Uldal bistår unge personer i deres første steg inn på boligmarkedet. 

Disse to unge guttene, som begge går tredjeåret eiendomsmegling, hjelper unge personer rundt Stavanger inn på boligmarkedet. Christian Skjelbakken og Markus Uldal bestemte seg, etter stor suksess som sommerjobb, til å ta steget og kunne satse på dette ved siden av studiene. De er begge studenter på heltid, og så at det var behov for noe slikt i Stavanger-området. 

– Ideen startet med at vi begge er to unge og offensive gutter som bestemte oss for å satse på rådgivning til unge personer, ikke bare i sommermåneden når det vanligvis er mest behov, forteller Christian Skjelbakken. 

Stor etterspørsel 

Gjennom et samarbeid med velferdstinget i Stavanger har de fått mulighet til å jobbe for Boligassistenten i Stavanger (BAS) på sommeren. Det er da det når det naturligvis er mest behov ettersom det da kommer et storinnrykk av studenter. Men de to unge guttene så et stort potensiale til å ta steget videre og har nå startet sitt eget rådgivningsfirma. 

– Gjennom at vi begge to jobber i DNB, henholdsvis jeg i nybygg og Markus i bruktbolig, så har vi fått den nødvendige kunnskapen til å kunne rådgi uerfarne folk, kan Christian fortelle. 

– Vi ser på kontrakter, om disse er på plass og om det er riktig leiepris – spesielt det som angår privatmarkedet, sier han. 

For mange, spesielt unge studenter kan det være vanskelig å finne et egnet sted å bo, uten at man har særlig mye kunnskap eller erfaring om akkurat bolig og sikkerhet. 

Nettverksbygging 

– Boligassistenten har allerede lagt grunnlaget for oss begge, og vi har allerede fått en god del kompetanse som gjelder kontrakter knyttet til bolig. Ikke minst har vi fått kurs fra brannvesenet om brannsikkerhet slik at vi er i stand til å vurdere hver enkelt bolig ut fra dette, sier Christian. 

Gjennom kjennskap til en del aktører og privatpersoner har dette hjulpet de inn i et marked som er nettverksavhengig, spesielt i en stor by som Stavanger. 

– Nylig hadde vi en sak om en alenemor som trengte hjelp til å komme inn på boligmarkedet, og med en datter å ta vare på i tillegg er det mye som skal legges til rette, fortsetter han, og påpeker samtidig at hvem som helst kan få deres hjelp. 

Basert på hennes behov har de gått grundig til verks og drevet research på nett og i avis om hvor hun ønsker å bo, og ikke minst tatt for seg det viktigste: nemlig pris. 

 Oppstartsfase 

– Vi er ennå helt i oppstartsfasen av firmaet og har derfor ikke helt fått på plass en egen logo og nettside, men dette vil komme etter hvert. I stedet har vi nytt godt av kommunikasjon på sosiale medier og der treffer vi mange unge, som på vår egen Facebook-side og gjennom telefon, legger han til. 

Gir råd 

Det er mange som lurer på hvordan dette funker i praksis og hvordan man går fram. Men stegene er enkle. 

– Måten dette funker på er at du rett og slett kan sende oss en helt uforpliktende melding på enten vår Instagram- eller Facebook-side, forteller Markus Uldal. Deretter informerer du hva du ønsker og omtrentlig til hvilken pris. Etter dette kan vi finne en passende bolig, før vi drar på befaring på vegne av leietakeren og til slutt kommer med en vurdering basert på det vi har sett. Så enkelt er det faktisk, sier han. 

De to fremadstormende guttene ønsker gjerne flere saker, og ikke minst at flere får kjennskap til dem. 

– Vi ønsker at flest mulig spør oss om råd og da trenger vi folk som tar kontakt med oss, avslutter de to guttene. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.