Portrettet: Klatrer seg til suksess

0

Ole Fredrik Myrann har vært gjennom 14-15 deltidsjobber i løpet av sitt liv. Nå jobber den motiverte og ansvarsfulle ingeniørstudenten hardere enn før for å gjøre LED til den beste linjeforeningen på universitetet.

Tekst og foto: Nitharsan Suntharamoorthy

FAKTABOKS:
Navn: Ole Fredrik Myrann.
Alder: 26 år.
Sivilstatus: Singel.
Kommer fra og bor nå: Rollag og Stavanger
Favorittmusikk: Klassikere fra 70/80/90’s.
Tre beskrivende ord om deg selv: Engasjert, produktiv og utålmodig.
Favorittsitat: «Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results».

I et møterom ved Institutt for data- og elektroteknikk sitter prosjektlederen for LED, Ole Fredrik Myrann. Det har nettopp vært et møte for linjeforeningen, og folk forlater rommet. Utenom forelesninger befinner Myrann seg enten her, eller i klatreveggen. Han driver med buldring, som er hans lille personlige lidenskap. Han er vant til å se oppover og ta tak i arbeidsoppgaver med et utrolig engasjement.
– LED er linjeforeningen for Elektro og Data. Den ble stiftet i 2014, og er den offisielle linjeforeningen for alle elektro- og datastudenter ved UiS på bachelornivå. Vi vil gi bedre studiehverdag for studentene, og gi dem muligheten til å bli kjent med bedrifter. Linjeforeningen arrangerer også studieturer. I år arrangeres det en studietur til Silicon Valley, som er den mest omfattende studieturen LED noen gang har hatt, forteller 26-åringen.

UiS-studenten har store planer for LED, og ser ut til å engasjere seg stort i studentenes hverdag.
– Det startet med at jeg hadde interesse for studentorganisasjon. Det virka veldig givende å bli med å engasjere studentene rundt meg. Utfordringer og ansvar er noe jeg er utrolig glad i, forteller han.

«Har jeg mye press på meg og mye forventninger, så driver det meg»

Myrann forteller at han har mye ansvar, og at dette er en av drivkreftene hans.
– Hvis jeg har veldig lite ansvar, og en liten rolle, blir det veldig halvhjerta fra min side. Har jeg mye press på meg og mye forventninger, så driver det meg. Jeg setter veldig høye forventninger til meg selv, noe som passer LED veldig bra føler jeg. Vi har tidligere vært litt usynlige, lite aktivitet generelt, i linjeforeningen, men nå i det siste har det skjedd enormt mye. LED begynner å skinne, sier UiS-studenten med et lurt smil.

Utallige jobber
Som prosjektleder og person beskriver han på seg selv som ansvarsfull, ambisiøs og effektiv. En som setter høye mål for seg selv. Han henter energi fra ansvar, tillitt og motiverte folk som han jobber med. Responsen fra studenter er også utrolig viktig.

Myrann driver med klatring cirka fire ganger i uken for å koble av. Klatringen virker som en utrolig passende metafor for ambisjonene hans. Det er dog ikke alltid det går oppover. Ingeniørstudenten nevner også at han har noen svake sider han må jobbe mer med.
-Det kan hende jeg blir litt vinglete. Jeg er ikke så systematisert med tanke på å få ned ideer på papir og holde ting i system generelt. Jeg må også bli flinkere på å bruke mine ressurser. Ting kan gå litt fort i svingene, men da har jeg gode medarbeidere som hjelper meg å sette kontroll på alle ambisjonen jeg setter for LED. Når jeg har en idé prøver jeg derfor å gjennomføre den på kort tid. Det er sånn jeg må ha det, fordi det blir mange ideer. Alt i alt så er systematisering og det å være klar over mine ressurser noe jeg må jobbe mer med, sier ingeniørstudenten.

Det tok tid for 26-åringen fant ut av hva han skulle studere. Etter endt videregående jobbet han i fire år, og var innom flere forskjellige arbeidsplasser for å prøve å finne ut av hva han ville jobbe med. Det var IKT-hobbyen som var drivet i hverdagen gjennom de fire årene.

«Jeg ser ikke for meg at jeg sitter og koder alene i et hjørne. Jeg vil absolutt engasjere og samarbeide en gruppe personer»

Kombinasjonen med at han er veldig glad i utfordringer og ansvar, førte til at ingeniør ble den rette veien å gå. De 14-15 deltidsjobbene ser ut til å ha gitt ham en god erfaring.
– Jeg kan si at det å jobbe i barnehage var det som interesserte meg minst! Men det som interesserte meg mest tror jeg var da jeg var ung og jobbet med produksjon av lastebildeler. Jeg var ikke egnet til å til å drive det maskineriet, men jeg fikk ansvaret og tilliten til å gjøre det. Jeg følte at det var forventninger til meg som jeg måtte leve opp til, og det drev meg i den jobben. Det ga meg veldig mye, sier han.

På spørsmålet om hva drømmen hans er, svarer han med et smil.
– Det å jobbe i et middels stort selskap, og ha en ansvarstilling for utviklingsavdelingen der, som igjen utvikler produkter som gir nytte til det dagligdagse. Det kan være å bidra med innspill til «Smart City», for eksempel. Det å være med i LED-styret er en utrolig god arbeidserfaring. Jeg kjenner at jeg utvikler meg som leder, som en person med ansvar overfor mange andre, og jeg lærer å takle press. Om fem år så er jeg prosjektleder, eller en som er med på å engasjere andre. Jeg ser ikke for meg at jeg sitter og koder alene i et hjørne. Jeg vil absolutt engasjere og samarbeide en gruppe personer. Jeg føler det er mye mer meg, sier Myrann.

Ung leder
26-åringen startet tidlig med å være engasjert. Han var tidlig sportslig aktiv, og satsa på både skihopping og fotball til han var 16 år. Fra en tidlig alder har han vært preget av mye ansvar. Han flyttet hjemmefra allerede da han var 16 år.
– Det at jeg tok tidlig initiativet til å komme meg ut av varmen hjemme, var det som gjorde at jeg utvikla evnen til å stå godt og trygt på egne bein. Jeg er veldig fornøyd med at jeg gjorde det, sier Myrann.

«Det å ha en deltidsjobb ved siden av studiet er min største anbefaling, om dette er lønnet eller frivillig spiller ingen rolle, så lenge det innebærer ansvar og forpliktelser»

Det at han så viktigheten ved å ta ansvar og være engasjert i en tidlig alder gjør at han også har noen meninger om hva som skal til for å gjøre andre unge mennesker engasjert.
– Jeg tror det er å kjenne på den virkelige hverdagen. Man kan fort komme inn i en boble når man er student, og ikke se at det du gjør gjennom studietiden er det som oftest former hva slags arbeider du blir. På arbeidsplassen kommer du deg igjennom arbeidsdagen ved å gjøre akkurat det du må gjøre, men det er de som gjør noe ekstra som stiger. Det å ha en deltidsjobb ved siden av studiet er min største anbefaling, om dette er lønnet eller frivillig spiller ingen rolle, så lenge det innebærer ansvar og forpliktelser. Det gjelder å ofre noen ekstra timer for å gjøre ting lettere for seg selv når man er ferdig utdannet, forteller han.

I disse tider ser det ut til at han har mye å gjøre med tanke på studieturen og det å ta imot nye studenter. Men den positive energien og det gode humøret ser ikke ut til å dabbe av, tvert imot. Hardt arbeid gir gode resultater- det har han gode erfaringer med.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.