Pling: SKAMmelig eksamenstid

0

Det er eksamenstid, og jeg er en av de mange som har strømmet til lesesalene to uker før eksamen for å lære meg 700 sider med ukjent pensum. Problemet er at jeg er blitt hekta på noe.

Vi vet alle hvordan det er. «Game of Thrones» måtte selvfølgelig komme ut nå, rett før eksamen. Selvfølgelig begynner jeg å se serien «Friends» for åttende gang, og blir liggende til langt på natt selv om jeg bør dra tidlig til skolen for å lese neste dag.

Jeg er nemlig hekta på noe som ikke bare stjeler tid, men også store deler av min hjernekapasitet. Jeg lever meg sånn inn i denne serien, at jeg føler jeg lever i den.  Jeg snakker selvfølgelig om ungdomsserien «SKAM» på NRK P3, og jeg sverger på at jeg oppdaterer siden hver eneste time om jeg kan. Gjerne oftere. Jeg føler at hovedkarakteren denne sesongen, Noora, er en gammel barndomsvenninne jeg stalker på Facebook for å finne ut mer om. Dere vet, man går inn på profilen deres for å se om de har lagt ut noe. Endret sivilstatus, blitt gravide, gjort noe dumt. Sånn er mitt forhold til karakteren Noora.

«De fleste i denne gruppen er rundt 30 år, og det varmer hjertet mitt å se at mødre med kids på min egen alder er minst like hekta som meg»

Likevel er ikke problemet at jeg er hekta på serien i seg selv, episodene som kommer ut hver dag varer vanligvis ikke lengre enn et par minutter. Det å gå inn for å sjekke, noe jeg forsåvidt gjør relativt ofte, tar meg to sekunder. Problemet er at sosiale medier eksisterer. Produsentene bruker sosiale medier som et virkemiddel i serien. Jeg bruker for mye tid på å sjekke alle karakterenes Instagram-profiler flere ganger til dagen, for å lete etter ledetråder.

Har Vilde lagt ut noe som hinter til at hun er sur på Noora? Er karakteren William, som Noora holder på med, sammen med andre jenter og «hooker» rundt i russetiden? Skriver «Hijabpolitiet» fremdeles slemme ting under Sanas bilder? Jeg tipper jeg ikke er den eneste som blir sprø av dette, og de siste ukene har det rett og slett tatt over hverdagen min.

Jeg har blant annet forvillet meg inn i en «SKAM»-diskusjonsgruppe for oss som er litt eldre enn 15 år på Facebook, og den oppsøker jeg hver eneste gang jeg har sett en ny episode. Jeg kan sitte i flere timer og lese teorier om det som skal skje, og analyser av det som har skjedd og komme opp med egne teorier. De fleste i denne gruppen er rundt 30 år, og det varmer hjertet mitt å se at mødre med kids på min egen alder er minst like hekta som meg.

De legger merke til de rareste ting, for eksempel detaljer på noens hender som kan avsløre hvem sin hånd som var inne i bildet i to sekunder, og hva klemmen William ga Noora betød, og hva det betyr at Noora holder armene ned og ikke rundt William. Er det egentlig Isak som er homofil, eller er det kanskje faren hans? Hvorfor sloss Club Riot-bussen mot Yakuza-gutta, og hvorfor kalles de egentlig Yakuza-gutta? Er det en russebuss?

Det hele gjør meg rett og slett sprø. Jeg sitter og ergrer meg på lesesalen hver eneste dag, og kan ikke fatte at verden kunne være så hensynsløs at de plasserte Williams russetid midt i eksamensperioden min. Jeg får rett og slett ikke gjort en dritt.

Christine-Johnsen-Pling.-1024x684«Pling» er  en spalte om sosiale medier som blir skrevet av Christine Johnsen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.