PLING: Hvordan bli #InstaPerfekt?

0

Christine-Johnsen-Pling.-1024x684

“Pling” er  en spalte om sosiale medier som blir skrevet av Christine Johnsen.

På et vorspiel jeg var på for en liten stund siden, kom sosiale medier og kroppspress opp som |tema blant jentene som var tilstede. Jeg er født inn i en generasjon og et kjønn som forskere og psykologer mener er spesielt utsatt for forskjellige former for press gjennom sosiale medier, og dette var det stor enighet om blant jentene denne kvelden.

Konklusjonen etter den uhøytidelige debatten på vorspielet var at den nye trenden nå for tiden er å ha «Instagram-looken» – rettere sagt, Kim Kardashian-looken. Du skal tegne opp ansiktet ditt for å fremheve kinnbeina og gjøre nesen din ugjenkjennelig. Du skal ha såkalte «eyebrows on fleek», og pålimte lange øyevipper som ikke ser naturlig ut på noen som helst måte.

I tillegg til denne looken som alle som er noe på Instagram har nå for tiden, er det også noen krav til aktiviteter du må utføre og dele med dine venner. Du skal helst trene daglig og spise sunt. Som regel skal alle måltider ut på Instagram, men bare de sunne salatene og protein-smoothie med spinat. Ingen behøver å vite at du har spist en hel Grandiosa som du skylte ned med en cola alene etter at du kom hjem fra byen.

Treningsøktene er enkle. Det eneste du må huske på før trening er å sminke deg. Slik kan du ta de fineste selfiene i speilet mens du stikker rumpa ut så mye du bare kan før det legges ut på Instagram med 20 hashtags av typen #fitness og #workhard. Treningsbildene skal helst tas midt i treningsstudioet, men hvis det er andre folk der som kan se deg, så er det forståelig at du går for toalettet i garderoben. Hvis du løper på tredemøllen denne økten, er det viktig at du løper langt, slik at det er forsvarlig å legge ut bilde som dokumenterer hvor mange kilometer du løp og hvor mange kalorier du forbrant.

Oppi det hele er det også viktig at du ikke glemmer viktigheten av å ha noen venner i det virkelige liv. Dem kan du ta med deg ut på byen eller på café, for så å dele opplevelsen med dine mye viktigere internett-«venner», som for guds skyld må forstå at du, som perfekt menneske, også kan være litt «down to earth» og skeie ut med en hvetebolle til kaffen eller ett par glass vin på lørdagskvelden.

Mange liker jo å tro at de er flinke til å legge ut stygge bilder av seg selv som viser det virkelige mennesket i dem, men selv syns jeg det fremstår som en litt halvhjertet innsats på å stå imot perfeksjonsidealet når man putter tre filtre over dobbelthake-bildet. Alle forstår også at bildene med teksten «#iwokeuplikethis» på søndagsmorgenen ble tatt etter et par kaffekopper og kanskje litt dulling foran speilet. Det hele minner egentlig mest om et stereotypisk jobbintervju. Du vet, den situasjonen når arbeidsgiveren spør deg om dine negative sider og du kommer med et nøye planlagt svar som helt bevisst ikke avslører dine egentlige skavanker.

Problemet vårt bunner kanskje delvis i at vi oppsøker de fantastiske livsstilene, og ønsker å motivere oss selv med andres tilsynelatende perfekte, sosiale liv, flotte kropper og klesstil.
Likevel klager vi fordi vi ikke er perfekte selv, skrevet med hashtags under våre egne selfies som vi har brukt to timer på å sminke oss for, bare for å få bekreftelse om at vi er perfekte på vår egen måte. Kom igjen da, det er ikke verre enn å trykke «Unfollow».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.