Oppskrift: Spansk omelett

0

Til 6 personer.

Ingredienser:
1 kg poteter
12 egg
2 squash
6 små løk eller en stor hakket i små biter
1 paprika
Salt og svart pepper
Olivenolje

Fremgangsmetode:
1. Skrell og del potetene i små biter

2. Varm opp olivenoljen i en non-stick stekepanne på medium varme, fordel potet, squash og løk jevnt. Ha i salt, pepper og paprika. Stek det på svak varme i cirka 15 minutter til poteter og løk er myke.

3. Når potetene er myke, ha grønnsakene i en sil, og la fukten renne litt av seg, da blir det også litt avkjølt.

4. Pisk egg og salt i en stor bolle, vend forsiktig i de avkjølte grønnsakene, bland det godt sammen.

5. Varm 2-3 spiseskjeer olivenolje i en stor panne på medium varme. Fordel egg og grønnsaker jevnt, reduser varmen og la det simre, når det fester seg i kantene så løsner du det lett i begynnelsen. La det deretter stå i 7-10 minutter. Toppen skal være fuktig men ikke våt.

6. Ta en stekespade under bunnen av omeletten, så du ser at ikke noe henger fast i stekepannen. Ha på et lokk på toppen som er større enn stekepannen, snu omeletten i lokket så du får snudd hele omeletten. Hvis stekepannen virker tørr, har du i mer olivenolje.

7. Få omeletten forsiktig tilbake i stekepannen, rist lett i stekepannen for å rette opp omeletten og trykk kantene lett. Stek omeletten i ytterligere 7-10 minutter, sjekk om omeletten med en tannpirker for å se om den er for fuktig.

8.Kjøl den litt av før servering.

9. Omeletten er bedre dagen etter, for da får smakene satt seg, hvis du har tid til å vente vel og merke.

Retten kan serveres med brød og salat, eller til tapasbordet.

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015 og har hatt mange matkurs, private arrangementer frem til nå. De tilbyr kurs innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Det er rimelige priser på kurs, og de tilbyr også studentpriser. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende. Sjekk dem ut på socialcooking.no

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.