Oppskrift: Potet-gnocchi med tomatsaus

0

Denne gang er vi i det italienske hjørnet! Visste du at det er utrolig lett og rimelig å lage gnocchi? Det er billig mat, og man imponerer lett med denne retten. Test den ut en søndagskveld, eller når innfallet melder seg.

Tips: Hemmeligheten med gnocchi er å ikke overarbeide deigen. Press melet inn i de moste potetene ved å folde og presse det sammen, på denne måten vil ikke deigen bli «limete».

Ingredienser:
1 kg poteter
0.5 dl olje
1 liten løk
1 hvitløksbåt
2 basilikumkvister til pynt
2 teskjeer brunt sukker
4 modne tomater
250 gr sherry tomater
1 pisket egg
250 gr mel
Raspet parmesan

Fremgangsmåte:
1. Vask og lag små huller med en gaffel i potetene. Bak potetene i ovnen på 220 grader til de er myke.

2. Varm oljen i en stekepanne på medium varme. Stek løken til den er myk. Tilsett hvitløk. Ha i sukker og tomater og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett sherrytomater og la det småputre i ytterligere 3 minutter.

3. Mos potetene, ha i litt salt. Tilsett egg og rør det sammen. Ha halvparten av melet på bordet, potetene over i et lag på sirka 4 cm tykt lag, og resten av melet på toppen.

4. Press det sammen og fold det noen ganger, fortsett til alt melet er blandet inn. Samle det til en klump, det skal være litt motstand i deigen.

5. Del deigen i fire. Ha litt mel på bordet. Rull hver klump til en lang pølse. Klipp deler på 1.5 cm av som blir til en liten pute.

6. Ha gnocchiene i en gryte med kokende vann akkurat som når du koker pasta. Tilsett salt, 1 spiseskje per liter. La de koke i 1-2 minutter, når de kommer opp til overflaten er de ferdige. Sil av vannet, ha gnocchiene i tomatsausen, og bland det sammen. Topp det med raspet parmesan og pynt med basilikumbladene.

BUON APPETITO!

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015, og tilbyr kurs med studentrabatt innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse, enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.