Oppskrift: Jollof-ris med kjøtt

0
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Til 4 personer

INGREDIENSER:
1/3 kopp olivenolje
Kjøtt etter valg
1 stor løk (i skiver)
2 gulrøtter
1/2 pose frosne erter
2 snack-paprika
1 liten boks tomatpuré
1 boks hakkede tomater (eller 4 ferske tomater)
2 terninger buljong
1⁄2 ts av hver: timian, karri, chilipulver, fersk ingefær
Litt salt
2 laurbærblad
2,5 kopper basmatiris
Aluminiumsfolie til å dekke over
(for vegetarversjon – bruk alt unntatt kjøttet)

FREMGANGSMÅTE:
● Varm olje i en kasserolle med tett lokk på middels varme. Ha i hakket løk og laurbærblad. Stek under omrøring til løken er blank og velduftende. Tilsett det hakkede kjøttet. Stek til kjøttet er godt brunet.
● Ha i tomatpuré, dekk med lokk og stek i 3–5 minutter. Rør nå og da. Ha i hakkede tomater, buljongterninger, timian, karri, chilipulver, ingefær og salt. Bland.
● Slå ned varmen til lav. Ha i risen, deretter 2,5 kopper vann, gulrøtter, paprika og erter. Dekk gryten med folien og legg på lokket. (Det er viktig at gryten er godt tildekket, slik at hvert riskorn blir helt gjennomtrukket).
● La stå og småkoke (på lav til middels varme) i 25 minutter.
● Ta gryten bort fra varmen, sjekk om risen er ferdig. Hvis konsistensen fremdeles er hard, rør om og la stå tett tildekket i 6–10 minutter til.
●  Serveres straks.

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015 og har hatt mange matkurs, private arrangementer frem til nå. De tilbyr kurs innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Det er rimelige priser på kurs, og de tilbyr også studentpriser. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende. Sjekk dem ut på socialcooking.no. Denne oppskriften er skrevet av Ivy Garsjø.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.