Oppskrift: Japansk søtpotetsuppe

0

Japansk søtpotetsuppe
Supper er alltid en vinner, det er enkelt, sunt og billig mat. Denne suppen er gitt av Ayako, som kommer fra Japan. Den er enkel å lage, og de litt ukjente og dyre produktene som miso, sesamolje og østerssopp kan lett byttes ut, og man får et godt resultat uansett.

Ingredienser (til 3 personer):
3 desiliter vann
1 neve hakkede mandler
1 søtpotet
3 sopp; østerssopp eller champignon
1 nepe, kan sløyfes
1 ss miso eller soyasaus
2 dl soyamelk eller vanlig melk
Salt og pepper
1 ss sesamolje eller vanlig olje, kan sløyfes

Fremgangsmåte:
1. Rist mandlene lett.
2. Kutt søtpotet, nepe og sopp i små biter.
3. Varm opp oljen i en stekepanne, stek søtpotet, nepe og sopp til de er lett brunet.
4. Tilsett 1/3 del av vannet i stekepannen og kok det inn.
5. Tilsett resten av vannet og kok det opp.
6. Tilsett soyamelk og miso, rør godt.
7. Mos det med en stavmikser eller blender.
8. Ha det tilbake i stekepannen og tilsett salt og pepper.

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015, og tilbyr kurs med studentrabatt innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse, enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.