Oppskrift: Havrekjeks

0

Havrekjeks (20 stk)
På høsten er det deilig med en liten kos som te og kjeks. Har du fått fatt i en god og rimelig ost er disse kjeksene supre og sunne. Det tar ikke lang tid å lage de heller, så du disker raskt opp med dette om du får besøk og skal skrive oppgave sammen.

Ingredienser:
3 dl havregryn, evt. glutenfrie
1 dl melk
30 g smelta smør eller rapsolie
1 ss honning eller sukker
1 ts bakepulver
1 ss valgfritt mel (En klype salt)
Kanel og kardemomme

Fremgangsmåte:
Slå melk over havregrynene og la det trekke i 15 minutter. Bland inn alle tørrvarene og deretter det smeltede smøret, og rør så du får en jevn og fin deig. Dryss litt valgfritt mel på kjøkkenbenken kjevle deigen ut før du stikker ut kjeks i ønskede former. Kjevl deigen i cirka 30 mm tykk på et bakepapir. Stek på 200 grader midt i ovnen til de er gyllenbrune, cirka 12-15 minutt. Lukk opp døren, slipp ut en del varme og la kjeksene deretter stå i ettervarmen i 30 minutter. Da sikrer du deg sprø havrekjeks.

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015, og tilbyr kurs med studentrabatt innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse, enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.