OPPSKRIFT: CACHAPAS

0

4 porsjoner

Her kommer en oppskrift fra Jenny og hennes latinamerikanske kjøkken. Liker du mais, så er denne oppskriften «supernais» og økonomisk. Man kan ha ulike typer fyll i, og kanskje også få ryddet litt i kjøleskapet.

INGREDIENSER:

2 bokser mais

2 dl melk (evt. soyamelk)

2 egg

100 g mel

4 tbsp olje til å steke i

1 ss smør

En knivspiss sukker

En knivspiss salt

NB: Det er bra å ha litt ekstra melk og mel ved siden av, for å jevne ut deigen så den blir fast.

 

FYLL:

Ost og skinke

Kylling og avocado

Røkt laks og Philadelphia

FREMGANGSMÅTE:

  • Ha maisen i en bolle og kvern det med en food-prosessor eller stavmikser til en deig. Ha de andre ingredienser i, deigen skal ikke være for tykk eller flytende.
  • Stekepannen skal være varm, ha i olje og fyll oppi en stor porsjon deig med en øse i sirkulære bevegelser, helt til hele pannen er dekket.
  • Det vil bli litt huller i deigen når du steker, det er bra. Med en gang den ser tørr ut, snu cachapa’en og vent til den er lett gyllen.
  • Ha i det fyllet du ønsker og spis.

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015, og tilbyr kurs med studentrabatt innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse, enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.