Oppskrift: Byggotto med sopp

0

Det som er så fint med bygg er at det er billig, sunt og mettende. Om man skal lage byggotto kan man bløtlegge en ekstra desiliter og lage en deilig grøt med det som finnes i skapet; kokos, frø, rosiner, kanel, frukt, yoghurt eller honning, bare fantasien setter grenser. Men her kommer en oppskrift på byggotto.

Til 2 personer.

INGREDIENSER:
1 desiliter bygg, bløtlagt kvelden før.
0.75 desiliter hvitvin eller eplejuice
2.5 desiliter vann
1/2 buljong, grønnsak eller kylling
1 liten løk, finhakket
1/2 squash i små terninger
2-3 friske sopp, i fine skiver
Litt soyasaus
En klype tørket timian
2 spiseskjeer smør
1 desiliter raspet parmesan eller annen smakfull ost

FREMGANGSMÅTE:

  • Fres løk og squash myke i en gryte med litt olje. Tilsett de bløtlagte byggrynene, og vin eller juice.
  • Vinen eller juicen lager en god smak, men man kan unnlate det om man ikke har det i hus. Da tilsetter man bare vannet med buljong med en gang.
  • Tilsett vannet med buljong og la det koke 20-30 minutter, da er grynene mø
  • I mellomtiden steker man soppen til den er gyllen i smøret. Tilsett litt soyasaus og ta det av varmen. Ha soppen, timian og parmesanen i byggottoen.

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015 og har hatt mange matkurs, private arrangementer frem til nå. De tilbyr kurs innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Det er rimelige priser på kurs, og de tilbyr også studentpriser. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende. Sjekk dem ut på socialcooking.no. Denne oppskriften er skrevet av Ivy Garsjø.

 

God appetite!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.