Nyttig for den nye studenten

0

Nyttig for den nye studenten

Å være ny student er forvirrende nok som det er. Spesielt vanskelig kan det være å finne ut hva du har rett til og hvilke muligheter som finnes. Derfor har vi her samlet noen nyttige tips til dere nye studenter.

Tekst: Lisa Ravna Rørmoen Foto: Arkiv

 • UiS har et eget studentparlament. Der har du mulighet til å engasjere deg i partier, også kalt lister, og stille til valg. Finn et parti med hjertesaker du brenner for og stem ved neste valg, eller bli med i partiet selv.

Dette var listene ved fjorårets valg(Lenke)

 • Du kan også engasjere deg i foreninger. Flere av linjene ved UiS og BI har egne foreninger. Der kan du bli med både for det sosiale og det akademiske. Har du en spesiell interesse finnes det også uavhengige foreninger, som du kan lese mer om her: Disse studentorganisasjonene kan du engasjere deg i.(Lenke)

Fortsatt usikker på foreningene du kan engasjere deg i? Delta på Engasjertuken 2018 10-15 september.

 • Det er gratis busskort til nye studenter. Heltidsstudenter som melder flytting til Stavanger før 1. oktober kan søke om å få gratis busskort i ett år med Kolumbus.

Les mer her: Gratis busskort for studenter(Lenke) 

 • Vi har en egen studentprest. Leni Mæland har kontor på UiS, men er tilgjengelig for alle studenter i Stavanger. Hun er her for å støtte studentene i både gode og dårlige tider.

 

 • Studentappen samler alle de beste tilbudene. Last den ned med en gang, og du vil ha alle studenttilbudene lett tilgjengelig.

 

 • Det er en egen ressursgruppe for studenter, under næringsforeningen i Stavanger. De jobber for å skape en møteplass for aktive og næringslivsinteresserte studenter. Dette er et tverrfaglig nettverk hvor deltakerne skal få faglig påfyll, knytte kontakter og bygge relasjoner på tvers av fagfelt i næringslivet.
  To ganger i semesteret sender de ut en spørreundersøkelse for å finne ut hvordan de skal gjøre studentbyen Stavanger bedre. Ved å svare på denne kan du være med å forme din egen studentby.

 

 • I likhet med flere universiteter har vi egne studentbarer. Ved UiS finner du Tappetårnet, som er et naturlig samlingspunkt for studenter. En god sosialiseringsarena med flere arrangementer i løpet av året, og ellers åpen hver torsdag. Ellers har vi også Fabrikken, som er BIs svar på Tappetårnet.

 

 • Folken omtales som studentenes kulturhus, med tre barer, tre scener og et stort kulturtilbud. Ved siden av dette har de også en frivillig-ordning hvor du kan danne et stort nettverk i løpet av studietiden.

 

 • Gjennom SiS kan studenter få 50% hos utvalgte tannleger. Dermed trenger du ikke la den dårlige økonomien gå utover tannhelsen din, og det er jo ganske praktisk.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.