Nytt “Studieverksted” åpnet på bibiloteket på UiS

0

UiS har fått et nytt tilbud som både studenter og personale har ventet lenge på, nemlig Studieverkstedet. Dette er et tilbud hvor studenter kan få gratis veiledning i akademisk oppgaveskriving. Tirsdag 2.februar var det åpningssermoni på biblioteket.

Tekst: Isabelle Kongshaug. Foto: Caroline Sofie Holm.

IMG_3537  SERVERING: Det ble servert boller og kakao under sermonien.

Åpningen skjedde tirsdag 2. februar kl 12.00, og man kunne telle mange hoder på åpningsseremonien på biblioteket.

-Det var veldig kjekt med åpningen av Studieverkstedet. Det er flere som har kommet innom og booket timer med mentorer og mange har stilt spørsmål og vist interesse for dette nye tilbudet, forteller koordinator, Ingeborg Marie Jensen.

Studieverkstedet er et konsept som allerede finnes på flere andre universiteter i Norge, bl.a. Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Bergen. Mentorene som jobber i Studieverkstedet er selv studenter som har blitt nøye utvalgt til  oppgaven som veiledere.

Studenter hjelper studenter
Matias Torres er en av mentorene. Han studerer master i spesialpedagogikk og har tidligere vært involvert i læringsstøttesenteret for flerspråklige studenter.

– Som mentor kan jeg være en samtalepartner som kan hjelpe å tenke utenfor boksen, det er så lett å glemme når man skriver akademisk tekst, man kan bli “låst inne” i sin egen tankeboks. Da kan jeg som mentor hjelpe å se ting som studenten kanskje ikke ser selv, og stille de gode spørsmålene, sier Torres.

IMG_3551KLIPPET SNORA: StOr-leder Anine Klepp klippet snora til Studieverkstedet.

Jensen forteller at de tror det nye tilbudet kommer til å bli vellykket.

– Vi vet at dette tilbudet er noe som mange studenter ønsker, og på andre universitet har man sett gode resultater av å jobbe på denne måten – hvor studenter hjelper andre studenter. Vi ønsker i framtiden å utvide med gruppeveiledning og også kurs som berører akademisk skriving, sier hun.

Hjelp til å videreutvikle oppgaver
Studenten Yasmin Karabulut har allerede tatt sjansen å prøve dette tilbudet med veiledning på drop in.

– Jeg synes det var veldig kjekt å få prøve det ut, og jeg fikk mye utbytte av det. Jeg fikk oppklart mer med meg selv, og fikk hjelp med hvordan jeg kan tenke videre i oppgaven, og masse gode stikkord. Jeg hadde Astrid som hjalp meg, og jeg vil gjerne takke henne veldig! Jeg følte at ting plutselig kom bare rett fram. Når man tenker for seg selv klarer man ikke alltid å få klarhet, så da er det bra å ha noen som kan vise de riktige stegene, så føler du at du kommer litt lengre. Jeg tror absolutt at jeg kommer til å bruke dette tilbudet flere ganger! Sier Karabulut.

Trenger du også hjelp med oppgaveskriving? Ikke nøl med å stikke innom Studieverkstedet i underetasjen på Universitetsbiblioteket. Drop-in tider er tirsdager 12-15 og torsdager 14-17. Da kan du få tips og råd når du trenger det, og du kan bestille tid for å få en litt lengre samtale med en av mentorene.

– Ikke vent til to dager før fristen, stikk innom Studieverkstedet så tidlig som mulig, så har vi størst sjanse til å gi god veiledning! Avslutter mentor Astrid Jæger Sweetman Kvassnes.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.