Nyhetsleder: SmiS i ny drakt

0

Det er en realitet at papiravisen ikke lenger er det helt store for folk flest. Vi som studentavis merker også minkende interesse, selv om mange aviser forsvinner fra stativene hver måned. Det er viktig for oss, som alle andre mediehus, å legge til rette for leserne våre, og det er akkurat det vi ønsker å gjøre. Det er på tide med en forandring, og den er ikke rent liten.

Styret vedtok i høst at fra og med 2017 skal SmiS satse på magasin og på nett. Papiravisen blir borte, og i stedet kommer det ut to magasiner i semesteret. Magasinet skal inneholde spalter, dybdereportasjer, underholdning og tidløse saker. Vi ønsker også at magasinet skal være noe studentene ønsker å spare på, og gjerne bla gjennom flere ganger. Alle detaljene er ennå ikke på plass, og vi vil gjerne høre fra deg. Ja, akkurat deg. Er det noe du ønsker å lese mer om? Hva er det du liker og ikke liker med den nåværende avisen? Hva er du interessert i? Hvilke personer ville du likt å lese et portrett av? Hvilke temaer er du opptatt av? Send en mail, ring, send melding eller ta kontakt på Facebook – din mening er gull vært! Det er jo nettopp deg, som student, vi vil nå frem til, og dine innspill gjør oss bedre.

«Det hadde jo vært ironisk om vi skulle fortsette som før, når vi ser at det ikke lenger fungerer. Det ville vært som å grave vår egen grav. Derfor tar vi opp kampen og satser mye for å fornye oss»

Nettsatsingen vil være omfattende på mange måter. Alle aktuelle nyhetssaker kjøres direkte ut på nett, og det vil bli flere relevante og viktige saker som når ut til studentene. En del av nettsatsingen innebærer at SmiS ønsker å ansette en sosiale medier/nettredaktør samt en webutvikler. Når vi ført skal sette i gang endringer, er det viktig at det blir gjort ordentlig.
Vi skal også ansette en nyhetsredaktør og den allerede eksisterende kulturredaktør-stillingen blir lyst ut. Det å flere inn i redaksjonen styrker studentavisen på mange måter. Flere hoder betyr flere ideer og at vi kan dekke flere saker. Vi vil være mindre sårbare ved sykdom og eksamenstid, vi vil ha tid til å gå i dybden i artikler og vi håper og tror at det vil bidra til å gjøre SmiS bedre. En opprustning har lenge vært etterspurt, og nå har vi endelig funnet en løsning der dette er mulig. Vi ser frem til å få nye kollegaer og å skape noe nytt fremover.

Ingen av oss i SmiS vet nøyaktig utfall av endringene vi nå skal gjennomføre, og vi er derfor utrolig spente på hvordan det kommer til å gå. Vi har gjort research, snakket med studenter, sett på ulike magasiner og nettsider, så det eneste vi nå kan gjøre er å prøve. Det er ikke optimalt for verken oss eller leserne å drive avisen slik vi gjør det nå. Det er mye jobb på få personer, det er høye trykkostnader og selv om tallene viser at vi når frem til mange, vil vi nå frem til så uendelig mange flere enn vi gjør til dags dato. Vi tror at å satse på nett og å lage et magasin er det som kan øke lesertallene våre. Det hadde jo vært ironisk om vi skulle fortsette som før, når vi ser at det ikke lenger fungerer. Det ville vært som å grave vår egen grav. Derfor tar vi opp kampen og satser alt for å fornye oss. Vi gleder oss, og håper dere gjør det samme!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.