Ny men kjedelig vri på andre verdenskrig

0

Roland Møller i Under sanden

treFilm: Under Sanden
Regi: Martin Zandvliet
Skuespillere:
Roland Møller, Louis Hofmann, Joel Basman
Sjanger: Drama/Krigsfilm
Varighet:
100 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Finnes det en mer overdrevet sjanger enn andre verdenskrig? Ifølge IMDB finnes det 5531 filmer relatert til andre verdenskrig. Det er også ikke vanskelig å se hvorfor. Det er den blodigste krigen noensinne, og mye teknologi ble skapet i denne perioden, som kan føre til mange gode historier. De aller fleste filmer om krigen handler om Hitler, eller jødene under krigen. Den danske regissøren, Martin Zandvliet ser på krigen, som en mørk periode i Danmarks historie.

I dagene rett etter slutten av krigen, er det på tide å rydde og bygge opp igjen. Men for den danske sersjanten Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller), er ikke krigen helt over. Han får ansvaret for en gruppe tyske krigsfanger. Fangene er bare unge tenåringer, men likevel er de sendt til den danske vestkysten for å rydde strendene for tyske miner som er begravet i sanden.

Roland Møller gjør en god jobb som sersjanten Carl. Han introduseres som en hatet mann som ikke bryr seg om hvor mange av guttene som dør mens de uskadeliggjør miner, eller om de spiser etter en ukes arbeid. Men i løpet av filmen begynner Carl å forstå at guttene fremdeles er mennesker, uansett hvilken siden av krigen de kjempet for. Dessverre er resten av filmen bare skuffende. Uansett hvor mange blodige scener det finnes i «Under Sanden», ser filmen ut som en gammel TV-film. Klippingen er også forvirrende, med så mange klipp per minutt at scenene blir forvirrende.

Historien begynner bra. Første halvtimen er nervepirrende, mens de tyske guttene lærer å rydde miner med noen dødelige resultater. Men etter det begynner «Under Sanden» å bli stadig kjedeligere. Selv om bakgrunnen til filmen er ny, er historien i seg selv akkurat det samme vi har sett mange ganger i de siste 20 årene. Siste delen er så åpenbart at man kan nesten vite hva karakterene skal si før de sier det.

Er du lei av alle krigsfilmene som fokuserer på Hitler eller hva de allierte gjorde? I det minste er «Under Sanden» en interessant vri på sjangeren. Dessverre gjelder «interessant» ikke så lenge når historien er kjedelig og kinematografien ser amatørmessig ut.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.