Ny filmhovedrolle stopper ikke UiS-studenten

0

Den unge skuespilleren Eili Harboe fra Stavanger har fått hovedrollen i Joachim Triers nye film med arbeidstittelen «Thelma». Skuespilleryrket kombinerer Harboe med engelskstudiet på Universitetet i Stavanger.

Tekst og foto: Mia Langås Flåta

FAKTA:
Navn: Eili Harboe
Alder: 22
Oppvokst: i Stavanger
Yrke: Skuespiller og student
CV: I 2013 debuterte hun som hovedrolleinnehaver i filmen «Kyss meg for faen i helvete».
Etter debuten har hun spilt i filmer som «Bølgen», «Doktor Proktors tidsbadekar», «Kompani Orheim» og «Askeladden – I Dovregubbens hall» (kommer på kino i 2017). Er nå aktuell med hovedrolle i Joachim Triers nye film.

Eili Harboe har fått rollen som Thelma i filmen med samme navn. Filmen handler om en 20 år gammel jente som flytter til Oslo for å studere. Etter hvert begynner noen merkelige ting å skje og det viser seg at hun har overnaturlige krefter. Det er skrekkbetonte elementer, men filmen handler også om vokse opp og finne sin plass.

«Jeg tar det i utgangspunktet på heltid og har fått stor hjelp fra administrasjon og forelesere slik at jeg kan lese på egenhånd», Eili Harboe. Student og skuespiller.

Ved siden av innspillingen i Oslo tar Harboe en bachelor i engelsk ved Universitetet i Stavanger (UiS).
– Planen er å fullføre siste året på bacheloren nå dette skoleåret. Jeg tar det i utgangspunktet på heltid og har fått stor hjelp fra administrasjon og forelesere slik at jeg kan lese på egenhånd, sier 22-åringen.

Utrolig flinke forelesere
Harboe skryter av engelskstudiet på UiS.
– Jeg synes vi har utrolig flinke forelesere, så det er veldig synd å gå glipp av noen forelesninger, men jeg ønsker også å jobbe som skuespiller. Jeg ble nødt til å prioritere dette prosjektet, det er en enorm mulighet og betyr veldig mye for meg, forteller hun.

«Jeg leser når jeg har mulighet og prøver å gjøre mitt beste», Eili Harboe. Student og skuespiller.

Den unge skuespilleren forteller at hun valgte UiS fordi hun ønsket å bo i Stavanger på det tidspunktet hun søkte, og fordi hun hadde en forelesning med Janne Stigen Drangsholt da hun gikk i 3. klasse på Kongsgård Videregående Skole. Drangsholt er litteraturforsker og førsteamanuensis i engelsk litteratur ved Institutt for kultur- og språkvitenskap. Hun har også skrevet boken «Ingrid Winters makeløse mismot».
– Jeg synes forelesningen var utrolig spennende og tenkte at engelsk litteratur kanskje kunne være noe for meg, forteller Harboe.

Hun forteller at det er en del fysiske utfordringer ved filmrollen som krever svømme- og dykketrening, men hun mener hun har klart å finne en balanse mellom det å være student og skuespiller.
– Jeg leser i pausene på settet. Tidligere, når jeg har hatt mindre roller, har det gått relativt greit. Da har jeg hatt muligheten til å gå på forelesninger og ta igjen det jeg har gått glipp av, men siden dette er et prosjekt der jeg har hovedrollen, har jeg ikke mulighet til det. Jeg leser når jeg har mulighet og prøver å gjøre mitt beste, sier 22-åringen.

Eili har tidligere fullført et årsstudium i engelsk. I fjor høst flyttet hun til Oslo for å studere kunst og formidling ved Høgskolen i Oslo og Akershus, som en del av bacheloren i engelsk.

Takknemlig for å kunne studere
Selv om det er hektisk for Harboe å kombinere studier og filminnspilling, er 22-åringen motivert for å få det til å fungere.
– Det er usikkert å si hva som skjer fremover, men jeg håper jeg har mulighet til å jobbe med flere filmprosjekter. Jeg ønsker å fullføre bacheloren i engelsk, men har ikke bestemt meg for hva jeg gjør i forhold til studier til høsten, forteller hun.

I filmen «Thelma» spiller også Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen og musikeren Kaya Wilkin. Regissør Joachim Trier forteller til VG at en slik type film aldri har vært laget i Norge tidligere og kostnadsramme er på snaue 48 millioner kroner.

Foreløpig kinopremieredato for «Thelma» er satt til 31. oktober 2017.

ba%c2%b8lgen-foto-mia-l-fla%c2%a5taFor litt over ett år siden hadde storfilmen «Bølgen» premiere. Her spilte Eili Harboe mot blant andre Jonas Oftebro (t.v) og Kristoffer Joner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.