Ny faddersjef: – Den økonomiske situasjonen er en utfordring

34

Ny faddersjef: – Den økonomiske situasjonen er en utfordring

Årets underskudd fra fadderfestivalen, på over 600 000kr, blir skyvet over på neste års festival. Faddersjef for 2019, Christian Hjelle, ser på det som en spennende utfordring.

Tekst og foto: Lisa Ravna Rørmoen
– Det viktigste nå er å se fremover og ha en positiv tankegang. Jeg ble valgt inn som faddersjef i 2019, så jeg må fokusere på hva jeg kan gjøre i løpet av min periode.
Hjelle ble valgt inn i mai, og har siden den tid jobbet for å samle et helt styre. Nå er styret spikret og de kan begynne å jobbe mot neste års festival. Før han kan begynne med de mer spennende oppgavene, må han få en fullstendig oversikt over årets festival.
– Det viktigste er å kartlegge den økonomiske situasjonen, og så kan jeg se hvilke ting jeg vil fokusere på. Det er selvsagt en økonomisk utfordring, men det er viktig å se på det som en utfordring og ikke et problem. Og jeg er veldig glad i utfordringer.

Må tenke nytt

Hjelle ønsker en økonomisk gunstig festival i 2019 og har klare visjoner.
– Jeg ønsker ikke å tenke høyt, men bredt, og mer samhold. Vi må huske at dette skal være en festival av studenter for studenter, og som skal introdusere studentene for studentbyen Stavanger.
I sammenligning med årets festival, da Kim Roger Andersen var faddersjef, blir prioriteringene for neste år ganske annerledes.
– Det blir nok en del kutt på poster som artister, underholding og styretur, men det skal fortsatt bli en bra festival selvfølgelig.
– Jeg vil ha så mye som mulig på campus. Det skal være der det skjer, med gruppeaktiviteter, fester og underholdning. Det betyr ikke at vi ikke skal fortsette med temafestene i byen, de beholder vi selvfølgelig.

Ingen organisasjonskonsulent

Selv om fadderstyret er på plass, er det enda en viktig støttespiller som mangler for faddersjefen. StOr har en egen organisasjonskonsulent, som skal bistå Fadder i organisatoriske, økonomiske og personrelaterte saker. Denne konsulenten var ikke tilstede ved planlegging av årets festival, og heller ikke under selve festivalen.
– Det er en veldig viktig jobb, og det at jeg kan ha noen å rådføre meg med er veldig viktig. Så det er noe vi må ta med Arbeidsutvalget, om en organisasjonskonsulent kommer på plass og når det eventuelt blir.

Må informere studentene bedre

Årets underskudd skyldes flere faktorer, men en av årsakene som har blitt nevnt er at færre studenter enn antatt deltok på festivalen.
– Det er vanskelig å si hva de gjorde feil i år, og hvorfor færre deltok, men den nye lovgivningen angående personvernloven ga ikke mulighet til å sende ut forskjellig info på mail. Dette må vi finne løsninger på slik at vi kommer oss rundt dette, og at studentene får vite om festivalen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.