Nok en suksess for The Comedy Box!

0

Comedy club arrangerte fredag stand-up på Stavanger Sportscafé for andre gang. Arrangementet, på lik linje som første gang, ble utsolgt, og studenter fra UiS dominerte publikum.

KONFERANSIER: Nico Yearwood var kveldens konferansie
Jeg møter opp altfor tidlig, og setter meg nærme scenen. Forventningene er litt varierte, for det er ikke mange av navnene på eventet jeg har hørt om. Rommet fyller seg sakte, men sikkert opp, og etter en stund, så begynner flere å slite med å finne plasser.
Nico Yearwood, kveldens konfransier, starter showet. Han baserer mye av humoren sin på sex, sosiale medier og observasjoner, og det ser ut til at det slår an hos et klart flertall. Han trekker ut et par utvalgte publikummere og får de til å fortelle om seg selv før han deler sine meninger om det de har sagt. Med en så flink konferansier, blir forventningene til kvelden høye.
 

SELVIRONI: Ove-Martin fra Jæren spiller mye på at folk ler på hans bekostning.

Den første Nico velger å spille inn, er Ove Martin Mellemstrand som velger Jæren som gjennomgående tema i sin opptreden. Man ler både av og med han, noe han konsekvent spiller på. For en østlending som aldri har satt føttene sine i Jæren, så er ikke det at innavl er et kjent faktum på Jæren noe jeg har kunnskap om, men jeg godtar det delvis og ler med.

Kjetil Melkevik overtar stafettpinnen, og snakker om noe som flere studenter har kjennskap til, nemlig one night stands. For hvordan forholder man seg til mennesker man har hatt sex med, men aldri blitt kjent med? Publikum er med, og det er tydelig at dette er noe man fint kan lage stand-up av med et ungt publikum. Flyten er god, og publikum ser ut til å begynne å våkne.

PUBLIKUM VÅKNER: Når Kjetil Melkevik begynner å vitse om one night stands våkner publikum.

Nicolai Lyder Støme, en legestudent fra Oslo, åpner showet med å si at det å opptre foran BI-studenter er litt som å opptre på kostymeparty – Hvor alle har kledd seg ut som hverandre. Han velger videre å dele personlige opplevelser, og han er innom alt fra flytur i Finnmark til blottere. Nicolai er trygg og komfortabel, og selv om han er innom mange ulike temaer, så ser det ut som at han treffer publikum hele veien. Når han er ferdig, så tror jeg det er flere enn meg som tenker at han godt kunne holdt på enda lengre.

Nå er tiden inne for komikeren som ser ut til å ha dratt med seg hele vennegjengen på stand-up denne kvelden. Kjersti Wolff går på scenen i en Britney-genser hun er tidlig ute med å kritisere. Hun virker veldig komfortabel og veldig ukomfortabel helt på likt, og det er tydelig at det er en stil som kler henne. Hun er ydmyk og avslappet, og temaene er mange. Det er ikke alle teamene som flyter like godt i hverandre, men henter seg godt inn igjen der responsen ikke er så stor. Burde Kjersti fortsette med stand-up? Ja, det burde hun.

AVSLAPPET: Som eneste jente imponerer Kjersti stort, og sørger for god respons.
I takt med salget av alkohol, så stiger stemningen, og jeg er usikker på om det er komikerne eller ølen som gjør at folk blir mer responderende når vi nærmer oss slutten av kvelden. Det må kanskje være litt alkohol i blodet for å bli entusiastisk over trylling. Kevin Lunde er tidlig ute med å poengtere at trylling ikke høres så kult ut, men han er mer enn villig til å motbevise oss. Det er ikke få ting han har tatt med seg i kofferten sin, og vi skal innom kortstokk, bøker, plakater og mynter. Dette er utvilsomt kveldens mest interative forestilling, og pubklikum er til tider like deltakende som det han selv er. Det fungerer veldig godt, og deltakerne ler sammen med publikum. Kevin har en fantastisk evne til å kombinere trylling som ser lekende lett ut med humor, og jeg tror alle som var skeptiske til trylling ble mer enn overbevist.

 

 

Å få studenter, og lokale, på stand-up ser ikke ut til å være noe The Comedy Box alltid har lyktes med, men denne kvelden var en positiv overraskelse. Variasjonen mellom komikerne er stor, men de er alle flinke og tilbyr noe eget. Dette vil jeg definitivt dra på igjen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.