Hvordan får du mest ut av studietiden?

0
Salen var full da Gahr Støre kom for å holde forelesning på UiS.

Hvordan får du mest ut av studietiden?

Kronikken er skrevet av Nestleder for læringsmiljø i StOr, Joachim Børlie

Hvordan du får mest ut av studietiden, vet strengt tatt ikke jeg. Jeg kan derimot prøve å sette ord på hvordan jeg har fått mer ut av de årene jeg har hatt på Ullandhaug enn det jeg trodde var mulig.

Frivillighet eller dugnad – dette sær-norske fenomenet hvor det å jobbe gratis for ett felles gode er noe de fleste studenter kanskje forbinder med mor og fars kioskvakter i den lokale fotball/korps/motorcross-(sett inn det som passer) gruppa du selv var en del av. Her på universitetet kan vi trekke paralleller til frivillige verv i linjeforeninger eller studentorganisasjoner. De kommer i alle størrelser og former, og mange av de favner bredt i arbeidsoppgaver som skal gjøres i løpet av ett år.

Er interessen din å arrangere faglige eller sosiale arrangementer? Å arbeide med faglige spørsmål innenfor ditt studium? Eller har du lyst til å passe på organisasjonens økonomi (dette er folk jeg personlig holder veldig høyt, da Excel-kunnskapene hos undertegnede ikke er mer enn de må være) så er det utallige muligheter for å finne en plass i en av de mange frivillige organisasjonene studentbyen Stavanger har å by på. Mange av organisasjonene holder i løpet av våren årsmøte hvor det vil være mulig for de som har lyst til å bidra å få seg ett verv.

Så stiller du deg kanskje spørsmålet «Hva tjener jeg på dette?». Som den skeptikeren jeg er skjønte jeg ikke hvor gleden lå i å stå på stand i Arne Rettedals hus, for å mase på vanlige studenter, som bare skulle raskest mulig hjem fra forelesning. Dette er nok en av de største feilantagelse jeg har gjort.

Da jeg sjæl, forøvrig alt for seint, først fikk rota meg inn i en organisasjon skjønte jeg hvor mye mer enn det å stå på stand det innebar å ha et frivillig verv. Til tross for alt jeg har lært, fått være med, oppnådd, og det CV-fyllet jeg har klart å opparbeide meg, så er det viktigste jeg sitter igjen med alle de forskjellige menneskene jeg har blitt kjent med gjennom nettopp de ‘’dugnadstimene’’ jeg har lagt ned på UiS.

For dugnad og foreningsarbeid skaper samhold, vennskap, gir deg ny kunnskap, og er en fantastisk måte å bli kjent med folk, universitetet og byen din på. Derfor taper du ingenting på å møte opp på generalforsamling, og å få deg et verv!

Har du lyst til å engasjere deg?
Ta kontakt med meg på laringsmiljo@stor.uis.no, eller Joachim Børlie på facebook.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.