Nesten 500 forhåndsstemte på campus

0
STEMT: Niluja, Alide og Lena er tre av de nesten 500 studentene som forhåndsstemte på campus. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Kommunen arrangerte også i år forhåndsstemming ved UiS. For noen var det avgjørende for at de i det hele tatt ville stemme. 

Valgstyret i Stavanger fortsetter satsingen for å øke studentenes oppslutning til kommune- og fylkestingsvalget. Tirsdag kunne du stemme både i Arne Rettedals hus og utenfor Tjodhallen. Her stemte 245 til Stavanger kommune, og valgstyret anslår at 250 stemte til andre kommuner. 

Ved stortingsvalget i 2017 forhåndsstemte nær 860 personer ved UiS. Da holdt kommunen forhåndsstemming på campus to dager, men har redusert dette til èn dag og heller styrket tilbudet med valgboder i sentrum. 

Lena Osvoll Larsen var en av studentene som gjorde alvor av sin borgerrett. Hun var svært fornøyd med å kunne stemme der hun allerede er. 

– Jeg visste ikke om det før noen sa det til meg når jeg skulle på vei hjem, og så tenkte jeg at jeg likså godt kunne bare stikke innom. Så var det mindre bry, sier hun.

Ville ikke stemt 

Det er det første valget Larsen har fått tatt del i, og selv om det var lettere å stemme på campus, ville hun avlagt stemme uansett. 

– Ja, jeg synes det er fint at jeg kan delta i dette og bidra. Jeg er for eksempel veldig opptatt av miljø, så jeg synes det er fint at jeg kan bidra til at det blir satt mer i fokus, sier hun.

Like ihuga er ikke Niluja Mahesan, som forteller at hun ikke ville stemt om det ikke hadde vært for tilbudet på UiS. 

– Nei, det ville jeg ikke, for jeg er en lat person. Jeg føler at det er mye lettere å stemme her, sier hun. 

Sparer tid

Alide Irene Gundersen tok også turen til urnene. For henne var det første gang hun skulle stemme i en annen kommune. Hun syns tilbudet er ypperlig for de som ikke har gjort seg kjent i Stavanger enda. 

– Ja, jeg har ikke noe erfaring med å stemme i en kommune som ikke er min, men det virket greit, forteller studenten fra Røyken.

At å avlegge stemme har blitt så lett har spart henne for mye tid, ettersom hun ville stemt uansett.

– Jeg tror jeg fortsatt hadde funnet en mulighet til å stemme, men det hadde blitt ekstremt mye vanskeligere, sier hun og sier spøkefullt at hun eventuelt hadde flydd hjem for å stemme.

Skal du stemme i en annen kommune enn den du avlegger stemmen i må du forhåndsstemme. Det kan du gjøre til og med fredag 6. september.  Skal du stemme i kommunen du avlegger stemmen i kan du avlegge stemme helt til valgdagen mandag 9. september. 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.