Nå kan du snakke med psykolog på nettet

25
SiS sine lokalar på campus. Her holder blant andre psykologane til.

Studentenes hverdag er snudd på hodet. Etter at Universitetet stengte forrige uke, kan dagene nå bli ensomme. SiS Helse ble også stengt, men har funnet andre måter studenter kan kontakte dem på. 

Torsdag forrige uke var Janne Telle fra SiS Helse, på jobb da hun fikk en beskjed som snudde ting brått. Universitetet i Stavanger skulle stenges for å unngå spredning av koronaviruset.

SiS-psykolog Janne Telle (Foto: Privat)

– Jeg var på jobb da klokken var fire, og fikk beskjed om at innen klokken seks skulle alt være tømt. Ingen kunne være på jobb neste dag. Da måtte jeg gi beskjed til alle studenter som hadde avtale fremover, at timer utgikk, sier Telle.

Flere nye tilbud kommer

– Vi har måttet finne nye måter å kunne gi tilbudet vårt på. Nå har vi rigget til et nytt system med videotjenester eller vanlige telefonsamtaler. Det betyr at de som går til oss, eller som venter på tilbud hos oss, nå kan benytte seg av det. 

I dag får SiS helse mobiltelefoner slik at alle Stavangers studenter kan ha et nummer de kan ringe til. 

– Fra klokken 09-14 på hverdager vil det være mulig å ringe direkte til våre mobiler. Det er også mulig å sende oss mailer som vi vil svare på hele dagen, sier Telle.

I dag vil det også komme et nytt tilbud på nettsidene til UiS, et samarbeid mellom SiS, UiS-ansatte og studentpresten. 

– Dette vil man finne på nettsidene til Universitetet i Stavanger. Der kan alle ta kontakt enten de har praktiske spørsmål, eller stresser og trenger noen å snakke med. Hvis det er alvorlige behov vil det også være en nettbasert psykologtjeneste en vil kunne komme i kontakt med, sier Telle.

Må ikke isolere seg

Telle påpeker at studentene er unge og flinke på nett, og at de nå må bruke det for alt det er verdt. 

– Det er viktig at studentene nå blir enda mer kreative, og finner andre måter å ha kontakt med hverandre på. Jeg anbefaler dem å bruke muligheter som Facetime eller Skype. Det kan også være lurt å ta en tur ute i naturen. Det er sunt gå alene, eller  sammen med en noen, så lenge man holder den anbefalte avstanden, sier Telle.

Sender ut mye informasjon

– For oss har det vært viktig å informere de som bruker tjenestene våre. Vi har fortalt dem at det nå er stengt, og informasjon med tidsfrister slik at de vet når ny informasjon kommer, sier Telle. 

Telle opplever at de som bruker SiS Helse tar situasjonen med fatning, og skjønner at timer har måttet utgå. 

– De studentene som har tatt kontakt med oss synes jeg har vært veldig forståelsesfulle. Det er ingen som er veldig krisepreget, noe som er godt. Når vi har svart at vi rigger til nye behandlingsmåter har responsen vært god. Studenten viser også omsorg for oss i denne situasjonen, og det har også vært hyggelig, sier Telle.

Kontaktinfo og mer informasjon om tilbudet finner du på UiS sine nettsider.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.