Mutert søskenkjærlighet

2

Fire

Film: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Regi:
Dave Green
Skuespillere: Megan Fox, Stephen Amell, Will Arnett, Brian Tee
Sjanger: Action
Varighet:
1t52

Anmeldt av Uy Bui

TMNT: Out of the Shadows er oppfølgeren til TMNT fra 2014, som igjen var en relansering av Turtles-filmene fra 1990-tallet. Skilpaddene har vist seg i mange ulike format oppgjennom årene, men det er først nå de blir portrettert på en så livaktig måte som gjør dem rett.

Filmen introduserer deg fort til de fire skilpaddeninjaene Leonardo, Donatello, Raphael og Michelangelo, og det behøves ikke mye forkunnskap om tegneserien eller den første filmen for å nyte action-spetakkelet som kommer på skjermen. Handlingen er høykinetisk, og skilpaddebrødrene har et samspill og et bånd mellom seg som føltes ekte. Her var det rivalisering, broderskap, mistillit og gjenvunnet tillit, noe som alle søsken kan kjenne seg igjen i.

Problemet i filmen ligger ironisk nok ikke i data-animerte hovedfigurene, men heller i de ekte skuespillerne. April O’Neil, spilt av Megan Fox, er dessverre oversexet til de grader og ser underlig nok mer kunstig ut i fjeset enn sine animerte motskuespillere.  Nyankommer Casey Jones, spilt av Arrowskuespiller Stephen Amell prøver også å briljere med sine hockey-tricks, men hans subplot faller litt i bakgrunnen. Det prøves så hardt å skape en kjemi mellom disse to estetisk vakre menneskene, men jeg har dessverre sett bedre kjemi hjemme i mikrobølgeovnen min.

Det høres nok ut som jeg misliker filmen, men den har mange underholdende øyeblikk når den fokuserer på skilpaddene. Regissør Dave Green er god på action, og når heltene våre jobber sammen som et team, så heiet jeg virkelig på dem. Da suser filmen avgårde på høyoktan, til lands og til vanns. Derimot når skilpaddene forsvant fra skjermen så var det som om luften gikk ut av ballongen, og jeg ventet bare på at de skulle dukke opp igjen.

Dersom du er en blodfan av skilpaddene, og har vokst opp med dem på 90-tallet som undertegnede, så vil du få et kick ut av denne filmen, for her er figurgalleriet virkelig tatt til det neste nivået. Dette er nokså hjernedød underholdning, med noe hjerte, bare en klarer å overleve delene hvor homo sapiens prøver å vise seg som nyttige. Det kommer helt sikkert en oppfølger, og til da håper jeg at skilpaddene får enda mer skjermtid, og muligens, bare muligens, får de faktisk bruk for sine signaturvåpen som de bærer på ryggen sin.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.