MMA-hjørna: Ut med det gamle og inn med det nye

0

Siden sist har MMA-verden mistet en av sine største stjerner. En gammel legende, Dan Henderson (46), har takket for seg og lagt hanskene på hylla.

Henderson sin siste kamp i en lang karriere kom den 8. oktober i Manchester, England, hvor han utfordret den ikoniske Michael Bisping, som på sin side ble den første engelske mesteren noensinne i UFC, tilbake i juni.

Kampen ga legenden Henderson muligheten til å vinne det eneste beltet han manglet i karrieren, nemlig UFC beltet, det gjeveste av dem alle. Fra tidligere i karrieren hadde Henderson maktet å holde flere belter i store organisasjoner som «Pride» og «Strikeforce», men på tross av tidligere forsøk maktet han aldri å vinne UFC-beltet. Muligheten til å vinne beltet mot Bisping, ville bli han siste. I en alder av 46 år hadde den tidligere olympiske bryteren konkurrert profesjonelt siden 1997, og gjorde det klart at kampen mot Bisping den 8. oktober ville bli hans siste.

Dermed var det duket for en spennende affære, og en hel MMA-verden lurte på om Henderson endelig skulle klare å ta UFC-beltet i sin siste kamp. Og spennende ble det! En fullsatt Manchester Arena fikk se Henderson ryste hjemmefavoritten Bisping. Allerede i første runde, landet den amerikanske legenden sin velkjente høyrehånd, den samme som knocket Bisping ut da de to møtes for syv år siden. Bisping gikk i bakken som en sekk med poteter, men Henderson klarte ikke å avslutte engelskmannen før runden var over.

«Selv om det endte med tap for den framtidige «Hall-of-fame» legenden, var det en verdig avslutning på en av de mest suksessfulle MMA-karrierene i historien»

Andre runde begynte bedre for mesteren Bisping, men i et øyeblikks uoppmerksomhet landet Henderson nok en gang med høyrehånden, og nok en gang gikk Bisping ned for telling.

Etter fem runder mente derimot alle de tre dommerne at Bisping vant kampen med sifrene 48-47, 48-47 og 49-46, det til tross for at Bispings ansikt ikke så ut som en som nettopp hadde vunnet en slåsskamp. Engelskmannen forsvarte dermed beltet sitt for første gang mot Henderson, uten å overbevise særlig med prestasjonen sin.

Etter kampen tok Henderson seg tid til å takke for seg og annonserte at dette var hans siste kamp i buret. «Jeg elsker denne sporten. Jeg vil takke fansen som sørget for at denne kampen kom i orden, og takk til Bisping som ga meg sjansen. I min siste kamp for et tittelbelte kom jeg litt til kort, men det var ikke ille for en gammel mann», sa Henderson da han ble intervjuet rett etter kampen.

Selv om det endte med tap for den framtidige «Hall-of-fame» legenden, var det en verdig avslutning på en av de mest suksessfulle MMA-karrierene i historien. Når man begynner å nærme seg 50 år, er det kanskje like greit at han ikke vant, og kanskje måtte ha forsvart beltet i enda en kamp. Det kunne fort blitt en styggere avslutning enn det som fant sted i Manchester.

Enda en avslutning er derimot like rundt hjørnet. Den 12. november braker det løs i en av verdens mest berømte arenaer, nemlig Madison Square Garden, i New York City. Det markerer avslutningen på MMA-forbudet som, på tross av stor motstand, fram til nylig har satt en stopper for MMA i staten New York. For en markering det skal bli! Eventet er stappfullt av godbiter, og inneholder hele tre belter som står på spill denne kvelden. Størst av de alle er kampen mellom lettvektmester Eddie Alvarez og fjærvektmester Conor McGregor.

Her har den irske superstjernen McGregor sjansen til å bli historisk dersom han vinner, ved å bli den første som holder to UFC-belter samtidig. Klarer han det, er han allerede i en alder av 28 år godt på vei til legendestatus i MMA-verden.

Inntil da er det bare å smøre seg med tålmodighet, stikke innom Stavanger MMA og praise Odin!

Sid andersen, MMA-spalten.Spalten «MMA-Hjørna» blir skrevet av Sindre «Sid» Andersen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.