MMA-hjørna: UFC 202

0

Sist utgave av MMA-hjørna tok for seg fjærvektsmester, Conor McGregor, sin maktkamp mot UFC. Iren nektet å stille til promotering av UFC 200, der han skulle møte Nate Diaz til en rematch. UFC svarte med å trekke McGregor fra hele eventet. Det så dermed lenge mørkt ut for en rematch til det som har blitt en av de mest omtalte MMA kampene noen sinne, da Diaz vant på submission.

Den første kampen mellom McGregor og Diaz tok sted den 5. mars tidligere i år under UFC 196. Kampen kom noe uventet, da McGregor egentlig skulle møte lettvektmester Rafael Dos Anjos. Da Dos Anjos måtte melde forfall med skade bare elleve dager før kampen, ble Nate Diaz ringt opp som en sen erstatter. Denne kampen ble derimot satt opp i weltervekt, noe som er hele to vektklasser over McGregors vanlige vekt.

Det hele endte i en seier til Diaz, men kampen virket å stille flere spørsmål enn den svarte. Hva om kampen hadde gått i lettvekt? Hva om begge hadde hatt en full treningscamp? Etter å ha brukt sommeren på forhandlinger, kom UFC og McGregor til enighet. Den irske superstjernen forlanget blant annet ett personlig gym i Las Vegas, slik at han kunne trene skikkelig til kampen mot Diaz. Gymmet fikk han bygget på dagen, og omkampen ble avtalt. Man kan dermed trykt si at det var McGregor som kom best ut av maktkampen med UFC. Omkampen ble satt til UFC 202 den 20. august.

“Han klaget over å ha brukket noe i vristen under oppgjøret, og haltet voldsomt på vei tilbake i garderoben”

Før UFC 202 var McGregor en liten favoritt på oddsen i Vegas, men en spørrerunde blant 41 UFC fightere avslørte at hele 39 hadde Diaz som favoritt til seieren. Det viste seg å være bookiene som fikk rett, og etter fem runder var det den irske superstjernen som fikk dommeravgjørelsen. Det var en jevn kamp, og en av de tre dommerne hadde kampen som uavgjort. Underskrivende hadde for øvrig McGregor som vinner 3-2.

I intervjuet rett etter kampen var McGregor ikke fornøyd med at han ikke knocket Diaz ut, og var klar for en tredje kamp. Han klaget over å ha brukket noe i vristen under oppgjøret, og haltet voldsomt på vei tilbake i garderoben. Likeså i sitt intervju ville Diaz ha en omkamp, og han var meget misfornøyd med avgjørelsen i en kamp han følte han vant! I Diaz brødrene sine øyne har de vel egentlig aldri tapt en kamp, og det var ingen tvil om at denne kampen var veldig jevn.

Det ser dermed ut som det blir en tredje kamp mellom McGregor og Diaz. Det kan derimot vise seg å bli et problem da McGregor fortsatt er fjærvektsmester. Hvordan UFC løser denne tvisten kan bli interessant å følge, ettersom fjærvekts divisjonen er full av mulig mesterkandidater! Etter en jevn kamp som dette, mener jeg ville det iallfall vært interessant med en tredje kamp, denne gang muligens i lettvekts klassen.

Det gjenstår å se hvordan UFC løser tvisten med McGregor, som viser seg å bli et gjentatt problem for UFC med sine krav.

Inntil da er det bare å praise Odin og ønske en god semesterstart!

Sid andersen, MMA-spalten.Spalten «MMA-Hjørna» blir skrevet av Sindre «Sid» Andersen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.